Вучић: Ја кочим избор директора БИА

Први потпредседник Владе Александар Вучић каже да је он "кривац" што још није изабран директор БИА, јер није задовољан предложеним кандидатима.

Вицепремијер Александар Вучић изјавио је да он кочи избор новог директора Безбедносно-информативне агенције (БИА), јер није задовољан предложеним кандидатима.

На конференцији за новинаре после састанка са лидером Нове српске демократијеВучић је, на новинарско питање ко кочи избор директора БИА, рекао да то чини он сам и да му није проблем да то и каже.

"Ја кочим, нисам задовољан оним што имам у глави око предложених кандидата. Ја сам крив што још немамо предложено решење. Нисам задовољан, а то је сувише важно место да би одлука била пребрза", казао је Вучић и додао да му није тешко да каже када кочи, за разлику од других који све време коче све живо и ћуте.

Први потпредседник Владе и председник СНС-а рекао је да није разумео смисао најаве Демократске странке да ће организовати протесте уколико лидер ДС-а Драган Ђилас буде смењен са места градоначелника Београда.

"Што се нас тиче, мирни протести су увек добри и говоре о демократском друштву, али не знам како би то променило евентуалну одлуку о смени власти у Београду", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Главни одбор СНС-а на коме ће бити речи о смени власти у Београду бити одржан пре 24. септембра, за када је заказана седница градског парламента.

Он је рекао и да ће подржати мирне протесте ДС-а најављене уколико градоначелник буде смењен, што, како је навео, говори о томе и која је одлука СНС-а када је то у питању.

"Ако им буде недостајало људи, можемо и да им помогнемо", поручио је Вучић.  

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво