Читај ми!

Антић, Ружић, Удовичић и Јовановић министри

Александар Антић кандидат СПС-а за министра саобраћаја, а Бранко Ружић за министра без портфеља, задуженог за евроинтеграције, потврђено РТС-у. Вања Удовичић кандидат за министра омладине и спорта, Томислав Јовановић за министра просвете, а Александар Вулин предложен за министра без портфеља.

Премијер Србије и лидер СПС-а Ивица Дачић потврдио је Танјугу да је у име СПС-а предложио да министар без портфеља задужен за европске интеграције буде Бранко Ружић, министар саобраћаја Александар Антић, министар просвете др Томислав Јовановић, министар културе и информисања Иван Тасовац, а заједнички кандидат СНС-а и СПС-а за министра омладине и спорта је Вања Удовичић. Међу кандидатима за место министра је и директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин, који је предложен на место министра без портфеља.

Удовичић је рекао да је кандидатуру прихватио после разговора са првим потпредседником Владе Александром Вучићем и председником парламента Небојшом Стефановићем.

Он није желео да говори о првим потезима које намерава да повуче, рекавши да за сада не жели да излази са конкретним предлозима, јер сматра да прво треба да се оформи целокупни тим, односно целокупна Влада.

"Још увек сам само кандидат. Имам нека опажања, идеје које бих желео да спроведем, али о том, по том", рекао је Удовичић.

Будући министар просвете Томислав Јовановић професор је физиологије на Медицинском факултету у Београду и дугогодишњи продекан за последипломску наставу на том факултету.

Раније је био управник Института за медицинску физиологију и проректор Универзитета у Приштини.

Рођен је аугуста 1951. у Трбуњу (Топлица), медицину је дипломирао 1975. године, а докторирао 1983. године.

Био је на специјализацијама из медицине спорта, балнеоклиматологије, хипербаричне медицине, клиничке физиологије.

Српска напредна странка је раније предложила да на месту министра привреде буде Саша Радуловић, финансија Лазар Крстић, пољопривреде Драган Гламочић, регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић и одбране Небојша Родић.

Министри који остају и у реконструисаној Влади су министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић, министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић, спољних послова Иван Мркић, потпредседник владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић, као и министар без портфеља Сулејман Угљанин.

У реконструисаној Влади као министар здравља остаје Славица Ђукић Дејановић, правде Никола Селаковић, грађевинства и урбанизма Велимир Илић и потпредседник Владе и уједно министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић.

Министар унутрашњих послова уједно је и премијер Ивица Дачић, а први потпредседник Владе Србије и даље ће остати Александар Вучић.

Скупштина Србије констатовала је данас оставке девет чланова Владе - Милутина Мркоњића, Жарка Обрадовића, Млађана Динкића, Верице Калановић, Сузане Грубјешић, Александра Вучића као министра одбране, Братислава Петковића, Горана Кнежевића и Алисе Марић.

Седница на којој ће се расправљати о новим кандидатима за министре почеће сутра у 15 часова, а на дневном реду су избор нових министара и полагање заклетве.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво