Читај ми!

СНС предложио кандидате за министре

Лазар Крстић, Небојша Родић и Игор Мировић кандидати за министре финансија, одбране и регионалног развоја. Кандидати за министре привреде и пољопривреде биће познати сутра. Ресоре културе и спорта СНС ће препустити другим странкама.

16.10 - Александар Вучић рекао да ће кандидати за министре привреде и пољопривреде бити познати сутра, и истакао да ће бити нестраначке личности.

15.40 - Завршена седница Главног одбора СНС-а. 

11.44 - Кандидат за министра регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић. Следи смена државних секретара и помоћника министара који немају резултате, рекао Вучић. 

11.38 - Тражим подршку да Лазар Крстић буде кандидат за министра финансија. Двоумимо се, имамо по два кандидата за министра пољопривреде и министра привреде, каже Вучић. Светлана Живановић биће саветник министра пољопривреде. Небојша Родић кандидат за министра одбране.

11.27 - Три, можда најважнија, министарства која припадају СНС-у треба да воде нестраначки људи, али не зато што немамо боље људе од осталих, поручује лидер напредњака.

11.22 - Неколико моћних светских компанија ће инвестирати у Србији: Бош, Мерцедес, велике јапанске компаније Јазаки и Танака, а очекујемо инвестиције из Кине, Русије, Емирата, подвукао Вучић.

11.17 - Морамо да реформишемо пензиони систем како би пензионери живели боље, да реформишемо јавну управу и реструктуирамо јавна предузећа, истакао Вучић.

11.13 - Чекају нас тешка јесен и пролеће и две године борбе док се Србија не покрене, уз подизање радне етике и дисциплине, рекао Вучић.

11.12 - Почела седница Главног одбора СНС-а.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да је на Главном одбору добио сагласност својих страначких колега да функције министара обављају стручњаци, а не чланови партија.  

Вучић је Главном одбору СНС-а предложио да министар финансија буде Лазар Крстић, а министар одбране Небојша Родић. Кандидати за министре привреде и пољопривреде биће познати сутра. 

За министра пољопривреде, Председништво има два кандидата - један је бивши заступник наше земље у Светској организацији за храну, а други је професор Универзитета у Новом Саду. Вучић, међутим, није изговорио имена кандидата. Светлана Живановић, научница на раду у САД, биће саветник министра пољопривреде.

Према Вучићевим речима, и када је о министру привреде реч Председништво се двоуми између два нестраначка кандидата. Замолио је Главни одбор да овласти Председништво да одлуку о томе донесе пре него што имена кандидата за министре буду званично предложена Скупштини.

Кандидат за ресор регионалног развоја и локалне самоуправе је потпредседник СНС-а Игор Мировић.

"Од Мировића очекујем да помогне развој локалних самоуправа и да им покаже како и на који начин да боље искористе средства из европских фондова", рекао је Вучић.

Лидер СНС-а је рекао да није предложио кандидате за министре културе и информисања и омладине и спорта, јер ће то, како је рекао, бити предмет разматрања других странака.

Како је рекао, следи смена државних секретара и помоћника министара који нису добро радили свој посао.

Вучић је нагласио да СНС-у не смета Иван Симич на челу Пореске управе, уколико води пореску политику "ни по бабу ни по стричевима".

Александар Вучић је рекао да Србији предстоји период у којем ће морати да се поврате кондиција, радна дисциплина и радна етика, јер у супротном држава неће имати шта да тражи на светском тржишту.

Он је најавио да ће неколико моћних светских комапнија инвестирати у нашој земљи, помињући конкретно "Бош", "Мерцедес" и велике јапанске фирме "Јазаки" и "Танака", и додао да очекује и инвестиције из Кине, Русије и Уједињених Арапских Емирата, а да је циљ да се и на тај начин смањи незапосленост до 22 до 23 одсто.

Вучић је, на почетку седнице Главног одбора СНС поручио да ће, као и до сада, мото те странке бити модернизација Србије, од које се, упркос бројним притисцима, покушајима да се тај процес заустави и могућности пада рејтинга напредњака, не сме одустати.

"Нећу да ико међу вама има илузије, чека нас тешка јесен и пролеће и још две године да покренемо Србију у правом смеру, јер ми смо држава у ремонту", рекао је Вучић, истичући да о подршци коју таква политика ужива код грађана сведочи то што добија снажније аплаузе на стадиону од обичних грађана него на седницама ГО СНС.

Према његовим речима, Србији више није довољна само промена свести, већ је неопходна и промена понашања.

"То су ствари које ћемо вероватно у драматичним условима морати да мењамо. Када говоримо о реформама и модернизацији - морамо да донесемо бољитак Србији, оно што сви наши претходници нису успелу у протеклих 30 година", поручио је Вучић.

Он је најавио реформу пензионог система, како би пензионери живели боље, као и реформу јавне управе и јавних предузећа.

"Задовољан сам што смо једну малу ствар успели да направимо. До јуче је био понос у Србији ако преварите државу, а данас је срамота ако не плаћете порез. Сви грађани морају да плаћају порез јер то је једнакост људи и предузећа пред законом без обзира колико је ко коме близак", поручио је Вучић.

Без гледања кроз прсте првоборцима

Лидер напредњака је поручио кадровима из СНС-а да ће бити искључени из странке уколико, супротно законима и интересима министарстава, намештају послове посредничким фирмама своји познаника, пријатеља или страначких људи.

"Треба да водите рачуна о свом раду, о свом угледу и понашању, јер је било доста гледања кроз прсте онима које смо сами називали првоборцима", рекао је Вучић и додао да је за све нас поучан пример претходника.

Погледајте их данас, а сетите се колико су свих ових година били моћни и велики и не дозволите да ми сутра тако изгледамо, рекао је Вучић и додао:

"Опомињем вас данас на почетку нашег посла и врхунцу поверења грађана у нашу странку".

Вучић је истакао да у српској политици, па и у СНС, постоји синдром првоборца, који је похлепан, намешта својим пријатељима послове, има сумњиво друштво, скупља скупе аутомобиле и путује по свету, и упозорио да за такве неће имати разумевања.

"Ако такав дође и каже ми - ја сам твој, ја сам наш ја сам првоборац, добиће јасан одговор - не, ти си најмање мој, ти си свачији, али напредњак ниси", поручио је Вучић.

Он је подсетио да су Небојша Стефановић, Зорана Михајловић и многи други које грађани данас идентификују са СНС били на почетку лоше примљени у странци.

Истичући да успех СНС мора да се мери брзином решавања проблема у држави, а не рејтингом у односу на странке опозиције, Вучић је рекао да није довољно да Србија само преживи кризу, већ да из ње мора да изађе јача.

На крају, Вучић је поручио да ће СНС на политичкој сцени сарађивати само са онима који могу да допринесу добробити Србије, а страначке колеге упозорио је да ће грађани памтити њихове резултате а не њихова имена и лица.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво