Читај ми!

Михајловић: Немамо времена за чекање

Србија нема времена да чека и потребни су нам нови циљеви и нови изазови, и људи који ће најбоље моћи да одговоре томе, каже за РТС министарка енергетике и потпредседница СНС-а Зорана Михајловић. Популарност вицепремијера Александра Вучића значајна зато што је он као државник дели са људима који Србију могу да воде напред, истиче Михајловић.

Министарка енергетике Зорана Михајловић каже да Србија мора брже у реформе и да су за то потребни нови циљеви и изазови, и људи који ће најбоље моћи да одговоре томе.

Према њеним речима, важно је да најбољи воде секторе и ресоре. Коментришући речи премијера Ивице Дачића да не очекује много од експерата, Зорана Михајловић је истакла да СНС од њих очекује много и да верује да Србија треба да има много Крстића.

"Такви људи отварају могућност за реформе, да не одлучују уски центри о директорима. То је велики корак за Србију", рекла је Михајловић гостујући у Дневнику РТС-а.

Како је рекла, Србија нема времена да чека, и популарност вицепремијера и лидера СНС-а Александра Вучића је значајна зато што он као државник дели популарност са оним људима који могу Србију да воде напред.

Михајловић каже да се реконструкција одвија по одрђеном темпу, баш онако како је и најављено. Како је рекла, потпуно је реално да се пред посланицима у понедељак, 26. августа, нађу нови закон о министарствима и имена будућих министара. 

"Не отеже се ништа. Држава функционише, седнице Владе и одбора се одржавају и то је најважније за становништво и земљу", поручилa је министарка.

Према њеним речима, о новим министрима ће се још разговарати на страначким органима.

"СНС има много боље кандидате за министре саобраћаја и образовања од оних који се помињу у јавности, али то није квота СНС-а", поручила је Зорана Михајловић и додала да није уобичајено да премијер говори о министру културе, а да није било консултација о томе.

Како је рекла, иако би неко очекивао да се СНС понаша другачије, та странка не излази у јавност без разговора са коалиционим партнерима, и то је нови стандард на политичкој сцени Србије.

Нови стандарди у политици

Говорећи о најављеним мерама кандидата за министра финансија Лазара Крстића, Михајловић је рекла да је још увек реч о општим мерама.

"Али свима је јасно да ствари морају да се мењају. Важно је да имамо људе захваљујући којима ћемо моћи да подигнемо екомномску активност. Да не говоримо више о Србији у запећку, него о Србији која ће да иде напред", поручила је министарка.

Истакла је да су нови стандарди у политици основа тога, и да за такве људе мора да постоји политичка подршка.

Када је реч о проблемима у енергетици, министарка Михајловић је истакла да су грађани после првог и другог репрограма дуга за струју схватили да нема одуговлачења.

"И пословодства не могу да говоре да имају дугове и да се то није наплаћивало, ту мора да се стави тачка. Зато смо и покренули репрограме да наплатимо, оно што је могуће наплатити", објаснила је Михајловић.

Каже да није задовољна чињеницом да постоје богати који ће искористити репрограм који је за саоцијално угрожене, али је и поручила да они који су редовно плаћали морају да имају попусте и стимулације.

Говорећи о реструктуирању јавних предузећа, министарка је рекла да је то неопходно ако хоћемо успешна јавна предузећа која ће сутра моћи да одговоре на потребе становништва и привреде.

"Ја нисам задовољна реформама у 'Србијагасу'. Ако ми отворимо тржиште, онда ће доћи нека компанија која ће више водити рачуна о потрошачима од оне у коју смо деценијама улагали. Ако неко мисли да ће реформе да стану, грдно се вара", наглашава министарка Михјаловић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво