Читај ми!

Одлука историјска, Србија није најзадовољнија

Одлука Европског савета да отвори приступне преговоре је коначна и историјска, али Србија њоме није најзадовољнија, рекао је премијер Ивица Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је у Крушевцу да је одлука Европског савета да отвори приступне преговоре коначна, историјска, али да Србија њоме није најзадовољнија.

Седница влада свих 28 држава чланица биће одржана најкасније у јануару на захтев Немачке, најавио је премијер и додао да сматра да је то могло бити и раније.

"Нисмо најзадовољнији због тога што је у јануару, али у сваком случају је ово историјски дан. Ми нисмо превише задовољни тим роком јер сматрамо да то може бити и раније, али на захтев Немачке је то тако дефинисано", рекао је Дачић.

Према његовим речима, оно што радује је да би тај преговарачи оквир, који треба да буде усвојен, могао да буде потврђен и раније на некој седници Европског савета, а не у децембру.

"Ово је историјски дан за Србију јер су данас званично отпочели преговори", рекао је Дачић.

Он је подсетио да је још јуче најавио одлуку зато што га је председник Европског савета Херман ван Ромпеј позвао телефоном да их упозна са предлогом.

"Тај предлог је промењен набоље, оно што је сигурно отворени су преговори, с друге стране нема никаквих додатних услова и нема пролазних времена, односно нових састанака Европског савета посвећених питању да ли ће Србија отворити преговоре или не, одлука је коначна", истакао је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво