Читај ми!

Страдало 1.008 војника и полицајаца

Током НАТО бомбардовања страдало 1.008 припадника војске и полиције, од чега је 659 припадника војске, а 349 припадника полиције, саопштио министар одбране Александар Вучић.

Министар одбране Александар Вучић рекао је да је током НАТО бомбардовања 1999. убијено укупно 1.008 војника и полицајаца. Вучић је у Скупштини Србије рекао да је у бомбардовању погинуо 631 припадник Војске Србије, а 28 нестало.

"НАТО снаге су убиле 631 припадника Војске Србије, нестало је 28, укупно 659", рекао је Вучић на питање посланика опозиционе Либерално-демократске партије Зорана Остојића колико је војника погинуло у бомбардовању, јер се тачан број не зна ни после скоро 14 година.

Од тог укупног броја, како је навео Вучић, 72 су официри, 41 подофицир, 18 војника по уговору, 191 војник на служењу војног рока, 245 резервиста, 60 добровољаца и три цивилна лица на служби у војсци.

Вучић је рекао и да је, када је реч о Министарству унутрашњих послова, током НАТО бомбардовања погинуло 325 особа, нестало  24, што је укупно 349. 

Поменуо је и недавно основану Комисију за истрагу убистава новинара, те и погибије 16 запослених Радио-телевизије Србије у НАТО бомбардовању.

Министар је рекао да је Србија војно неутрална и да неће ићи у НАТО, ниту у руску организацију која се бави одбраном и безбедношћу (ОДКБ), али да ће наставити да учествује у Програму НАТО-а "Партнерство за мир".

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво