Читај ми!

Нема потврда о контактима са Шарићем

БИА и Војнобезбедносна агенција немају сазнања да је ико из Владе разговарао са Шарићем, рекао премијер Ивица Дачић и додао да је о томе добио писану информацију.

Председник Владе Србије Ивица Дачић одбацио је медијске спекулације да ће Влада пасти у случају да буде ухапшен нарко бос Дарко Шарић.  Дачић је нагласио да, не само да Влада неће пасти због борбе против корупције и криминала, него ће то бити и њена основна снага.

Премијер је рекао да је од служби безбедности тражио да провере медијске наводе о томе да постоје транскрипти Шарићевих разговора са једним министром, али да је од полиције, БИА и ВБА, добио писану информацију да оне немају таква сазнања.

Ако постоје било која друга сазнања, ја сам апсолутно спреман да, заједно са Александром Вучићем, "размотримо све даље кораке тим поводом", рекао је Дачић у интервјуу Фонету.

Негирајући "дуализам" са првим потпредседником Владе и лидером Српске напредне странке (СНС) Александром Вучићем, Дачић је рекао да они свакодневно заједнички раде, као и да Влада, захваљујући тој сарадњи, није направила ни једну стратешку грешку.

"Нико не може и не би требало да очекује да свака странка мисли исто. Можда зато људи нису ни очекивали да ће Социјалистичка партија Србије (СПС) и СНС имати добру сарадњу и можда се зато у медијима нон стоп тражи нека тачка око чега смо се посвађали", објаснио је Дачић.

Три кандидата за директора полиције

Дачић је најавио да ће наредне недеље бити предложена три кандидата за директора полиције, од којих ће он, као министар унутрашњих послова, пред Владу изаћи са именом једног од њих за којег сматра да би требало да буде изабран, или можда неће предложити ни једног, "па да се поново иде на конкурс".

Дачић је, у интервјуу Фонету, негирао да око тог питања постоји ривалитет са првим потпредседником Владе Србије Александром Вучићем, због тога што, како се тврди у медијима, свако има "свог" кандидата.

"Нема ривалитета. Нити Вучић има свог кандидата, нити ја свог", нагласио је Дачић и додао да ће, после избора новог директора полиције, бити именовани и начелници полицијских управа у Новом Саду и Нишу, чија су места већ годинама упражњена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво