Читај ми!

Прешево, споменик и претње

Уколико власти Прешева и Бујановца не уклоне споменик припадницима ОВПБМ, то ће, најављује премијер Ивица Дачић, учинити држава. Бивши команднат те формације запретио да ће он и његови саборци поново узети пушке и униформе ако Влада покуша да сруши споменик у Прешеву.

Случај споменика са именима погинулих припадника ОВПБМ у Прешеву поново је досепео у жижу јавности после претњи бившег командната те формације да ће он и његови саборци поново узети пушке и униформе ако Влада покуша да сруши споменик. Премијер Ивица Дачић одговара да ће, уколико власти Прешева и Бујановца не уклоне споменик, то учинити држава.

Иако су, кажу, због европских интеграција дали приоритет дијалогу, бивши команданти те формације, премијеру Дачићу преко сајта Прешева јоне, поручују да ће се уколико покуша да уклони споменик суочити са 500 спремних војника са запада.

"Ако неко покуша да сруши споменик врло лако ћемо поново обути чизме и обући униформе и узети оружје у руке", поручује бивши командант ОВПБМ Љуљзим Ибиши.

Споменик у Прешеву представља отворену провокација којом се, оцењује премијер Ивица Дачић, жели показати да Србија не контролише део своје територије.

"Може да прети ко год хоће. Држава је јача од сваке претње и у складу са тим очекујемо да то питање у наредним недељама буде разрешено. То је могло да се реши и одмах за један дан, али смо исказали добру вољу тиме да не доливамо уље на ватру. Али ако неће милом, онда ћемо силом", каже Дачић.

Председник општине Прешево Рагми Мустафа није желео да коментарише саопштење бивших команданата тзв. ОВПБМ. Његов заменик Скендер Дестани је на констатацију да је то објављено на сајту "Прешева јоне", одговорио да је то сајт из Албаније, а не из Прешева.

Обележје са именима погинулих припадника ОВПБМ постављено је прошлог месеца.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво