Читај ми!

Србија има право на гнев

Александар Вучић рекао, поводом ослобађајуће пресуде Рамушу Харадинају, да Србија има право на гнев, бес и љутњу према стравичној неправди која јој се догађа и поруци која се шаље да српске жртве нису важне.

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је, поводом одлобађајуће пресуде Рамушу Харадинају, да Србија има право на гнев, бес и љутњу према стравичној неправди која јој се догађа и поруци која се шаље да српске жртве нису важне.

"Влада ће учинити оно што је једино могуће, и при томе да не постанемо неко ко ће да нариче над судбином. Нариче се над гробом, а ово није гроб јер земља има будућност", рекао је Вучић у Скупштини Србије одговарајући на питање посланика СПО-а Александра Југовића.

Према његовим речима, Влада Србијее предузела је све што је могла у лошим и тешким тренуцима за земљу, за нешто што се дешава не кривицом Србије.

"Преузели смо све што смо могли на сваком међународном форуму. Први пут добили смо и оправдање код свих представника међународне заједнице који кажу да је тешко замисливо ово што се дешава Србији и да Србија има право на гнев, бес и љутњу према стравичној невољи и поруци која се шаље да је богоугодно убијати Србе", рекао је Вучић.

Потпредседник Владе навео је да је Србија прихватила обавезу да они који су чинили злочине одговарају и да треба да одговарају најодговорнији за етничко чишћење у Хрватској у акцијама "Бљесак" и "Олуја", за 32 директна убиства у предметима у којима је 19 сведока нестало (током суђења Харадинају), а неки међу њима страдали у саобраћајним несрећама.

"Видите да су се неки седам дана унапред припремали за прославу пресуде (Рамушу Харадинају). Онда је јасно да је реч о политици, а не правди", рекао је Вучић.

Не можемо без Европе

Одговарајући на питање ДСС-а шта ће држава да уради да злочини над Србима не прођу некажњено и зашто жури да примени Споразум о интегрисаном управљању административним прелазима, Вучић је рекао да Србија нема фабрике из којих се вије дим и да, ако жели да се бори за право и правду, више не сме да буде издржавано лице.

"Ако неко мисли да можемо лако без Европе, ја ћу вам рећи да немам никакву догму, ја вам кажем ми не можемо да преживимо. Нећемо имати од чега да исплатимо пензије", напоменуо је Вучић.

Реагујући на изјаву Вучића, посланик ДСС-а Милош Јовановић поручио је да први услов за јаку државу – уопште постојање државе. "Ако држава прекине да се бори за своју територију, онда дозвољава оно што ниједна држава не би дозволила, а то је растакање територије", додао је Јовановић.

Вучић је истакао да Србија мора да спроведе споразум о интегрисаном управљању административним прелазима између централне Србије и Косова који је договорен са Приштином.

"Да ли волимо све што мора да се уради? Не, и то је право мучење. Морамо да предузмемо оно што мислимо да је најмање лоше у овом тренутку. Нисмо случајно данас позивали на јединство, јер нам се све срушило као кула од карата због вишедеценијске лоше политике", поручио је Вучић.

Број коментара 63

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво