Читај ми!

Против договора о прелазима

Одборници четири општине са севера Косова закључили да је технички договор о имплементацији интегрисаног управљања прелазима – неприхватљив. Они су на заједничкој седници у Лепосавићу закључили да би примена договора о прелазима водила ка успостављању међудржавних граница и царине између Косова и Србије.

Евентуално прихватање и примена техничког протокола о имплементацији интегрисаног управљања прелазима на прелазима Јариње и Брњак водила би ка успостављању међудржавних граница и царине између Косова и Србије, односно признавању косовске независности, сматрају одборници четири општине са севера Косова.

Они су затражили од највиших државних органа да приме делегацију Срба са севера Покрајине како би се пронашло заједничко решење о координисаном поступању по свим важним питањима.

На седници је закључено да су договори Београда и Приштине штетни по српске националне интересе и положај Срба на северу Косова, уз подршку иницијативи за оцену уставности бриселских договора пре имплементације.

Са заједничке седнице у Лепосавићу дата је свесрдна подршка Влади Србије и другим државним органима да испитају правилност трошења буџетских средстава за Косово и Метохију и да се према појединцима који су ненаменски трошили или злоупотребили средства, предузму одговарајуће законске мере.

Одборници су осудили, како су рекли, наручене кампање неких медија које имају за циљ да сатанизују целокупан српски народ на Косову, са посебним акцентом на Србе на северу покрајине, а у вези са трошењем буџетских средстава.

Седници су присуствовали помоћник директора Канцеларије за КиМ Александар Стојановић, представници Српске православне цркве, четири општине са севера Косова, Привредне коморе КиМ, ректор Приштинског универзита и поједини народни посланици у Скупштини Србије са Косова и Метохије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво