Читај ми!

Пантић: Прелази не могу бити граница

За Србе на северу Косова неприхватљиво да се административни прелази претворе у граничне прелазе са косовским цариницима и пограничном полицијом, поручио председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић. Извршну улогу на прелазима треба да има Еулекс, истиче Пантић.

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић поручио је да је за локалне самоуправе на северу Косова и тамошње Србе неприхватљив сваки покушај да се административни прелази на северу Косова, Јариње и Брњак, претворе у граничне прелазе на којима ће бити косовски цариници и погранична полиција.

"Ми ћемо инсистирати да извршну улогу у овоме има Еулекс и то не само на ова два, већ на свим административним прелазима, на којима не сме бити никаквих обележја такозване државе Косово, као и да се у наставку разговора тачно прецизира каква ће бити улога Еулекса на тим административним прелазима и на који ће се начин убирати приходи од наплате такси", рекао је Пантић за ТВ Мост из Звечана.

Према његовим речима, челници општина неће прихватити ништа што је у супротности с вољом грађана и Уставом Србије.

Влада Србије потврдила је да ће спроводити Споразум о интегрисаном управљању прелазима са Косово, постигнут у фебруару.

Шеф београдског тима за техничке преговоре с Приштином Дејан Павићевић рекао је да ће у разговорима у Бриселу настојати да измени делове споразума који су неповољни по Србију, а да ће инсистирати да на прелазима Еулекс има извршну улогу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво