ЛДП за реформски ребаланс

Ребаланс буџета претвориће се у катастрофу, уколико не почива на јасном плану реформи, смањењу јавне потрошње, престанку мешања државе "у све и свашта", ослобађању приватне иницијативе и домаћег предузетништва, поручује ЛДП.

Либерално демократска партија затражила је од Владе Србије да одмах пред јавност изађе са основним концептом реформи и ребалансом републичког буџета.

ЛДП је упозорила да ће се ребаланс "претворити у катастрофу", уколико не почива на јасном плану реформи, смањењу јавне потрошње, престанку мешања државе "у све и свашта", ослобађању приватне иницијативе и домаћег предузетништва, прекиду расипништва и смањењу субвенција јавним предузећима и великој пореској реформи.

ЛДП у саопштењу поручује да не пристаје на "лаконска" обећања да ће у септембру Србија добити готов предлог ребаланса, који ће бити "на брзину прошверцован кроз скупштину".

"То је потпуно погрешан начин политичког одлучивања и уцене којим се себично и тврдоглаво служила и претходна влада. Тражимо да нова Влада Србије престане да се одушевљава бројем функција које треба попунити и испитује границе стрпљења друштва и да одмах пред јавност изадје са основним концептом реформи и првим предлогом ребаланса буџета", наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Уз тврдњу да је Влада Србије једина на свету која спрема ребаланс ван очију јавности, градјана, послодаваца, синдиката и свих оних без чијег учешћа ниједна реформа не може да буде спроведена, ЛДП истиче да ће Србија наставити да се гуши у сиромаштву ако је концепт нове власти да се и даље пред "избезумљеним и угроженим радницима 'Гоше' или било које друге фабрике социјални мир купује безвредним папирима којима се деле субвенције и помоћ за које нема новца у буџету, уз амбицију државе да контролише сваки милиметар привредног живота".

"Нова влада, копирајући заблуде бивше власти, наставља да сања снове о петогодишњим плановима, мутираном самоуправљању, робним кредитима, спасоносним великим страним инвеститорима који ће упослити Србију, државним банкама за развој, протекционизму и заосталости као шанси за Србију", наводе либерали.

ЛДП поручује и да Србију неће спасити популистичка обећања о правди и једнакости у беди и да је "скупа илузија да ћемо преживети тако што ћемо довека субвенционисати ремонте вагона који ће користити субвенционисана губиташка Железница за превоз неконкурентне робе подржављених и субвенционисаних железара, комбината и других 'гиганата' у вечитом 'реструктуирању'".

ЛДП верује да су протржишне реформе, фискална одговорност, ослобађање новца за приватно предузетништво, развој образовања, санирање катастрофе у здравственом и пензијском фонду, афирмација приватне уместо државне својине једини нормалан начин да Србија не пропадне.

"За нас су зато потпуно бесмислена међусобна оптуживања бивше и нове власти које повезује илузија да Србија може да надје оригинално и безболно решење за излазак из хроничне агоније", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво