Читај ми!

Удвостручен износ минималних субвенција

Најмањи износ субвенција по новоотвореном радном месту удвостручен на 4.000 евра, наводи се у новој владиној Уредби о привлачењу директних инвестиција. За добијање субвенција у најнеразвијенијим општинама, потребно уложити најмање 500.000 евра.

Влада Србије усвојила је нову Уредбу о привлачењу директних инвестиција којом је најмањи износ подстицаја удвостручен на 4.000 евра по новоотвореном радном месту, речено је Бети у Министарству економије.

Како су истакли у Министарству, максимални износ подстицаја задржан је на 10.000 евра по радном месту, али је новом уредбом укинут систем дуплих износа подстицаја за девастирана подручја и подручја од посебног интереса.

Сада постоје четири групе развијености општина које произилазе из званицне Владине класификације развијености, а оне условљавају само минимални износ инвестиције која се може подржати Уредбом, навели су у Министарству економије.

За добијање подстицаја за директне инвестиције у, на пример, најнеразвијенијој, четвртој групи, потребно је минимално улагања од 500.000 евра, прецизирали су у Министарству.

Новом уредбом уведен је и систем бодовања различитих критеријума на основу којих се одређује износ подстицаја по отвореном радном месту у Уредби", наводи се у Министарству економије и регионалног развоја.

Према уредби, инвеститори подстицаје могу да добију за отварање најмање 50 радних места.

Из Агенције за инвестиције и промоцију извоза Србије (СИЕПА) речено је да је од 2006. године, када је започела доделан подстицаја за инвеститоре, финансирано 226 пројеката, којима је отворено 40.088 радних места.

У пројекте је инвестирано 1,3 милијарде евра, а укупан износ одобрених подстицајних средстава који је држава одобрила инвеститорима је 224 милиона евра.

Како су истакли у СИЕПА, подстицаје су добила 122 домаћа и 104 страна инвеститора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво