Читај ми!

Одблокиран пут према Рибарићу

Кфор је око 16 часова прекинуо блокаду пута Косовска Митровица-Рибариће. Међународне снаге су раније "због акције Еулекса" блокирале тај путни правац. Локални Срби су претходно зауставили возила Еулекса и нису им дозволили пролаз ка Брњаку.

Након вишечасовне блокаде путева који воде према Зубином Потоку данас око 16 часова је поново успостављен саобраћај након што је Кфор дозволио пролазак возила, јавио је Танјуг.

Припадници Кфора данас су, нешто пре 13 сати, блокирали магистрални пут Косовска Митровица - Рибариће у месту Зупче, а у блокади је и пут Звечан-Зубин Поток у месту Јагњеница, јавља дописник Танјуга.

Портпорол Кфора Уве Новицки изјавио да Команда Кфора није информисана да је на северу Косова у току нека већа акција и да је Кфор затворио путеве ка Зубином Потоку реагујући на заустављање конвоја Еулекса.

"Команда Кфора није информисана да је у току нека већа акција. Можда је у питању да је заустављен конвој Еулекса па је Кфор потом затворио путеве", рекао је Новицки Танјугу.

Један од припадника Кфора на лицу места, кратко је рекао да је "блокада уследила због акције Еулекса".

Раније данас, локални Срби су зауставили возила Еулекса и нису им дозволили пролаз ка Брњаку.

Аутомобил с ознакама Еулекса намеравао је да самосталнио крене у правцу Зубиног Потока и прелаза Брњак, а не као што је до сада било уобичајено да буде у колони и пратњи Кфора.

У Зупчу се војници Кфора са оклопним транспортерима и камионима налазе на деоници магистралног пута, а аустријски војници су опремљени и опремом за разбијање демонстрација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво