Читај ми!

Јеремић у Летонији

Посета српске делегације Летонији била је веома успешна, оценио шеф српске дипломатије Вук Јеремић, захваливши домаћинима на подршци Србији у евроинтеграцијама. Јеремић и шеф дипломатије Летоније Едгарс Ринкевичс потписали међудржавни споразум о међународном друмском транспорту.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић оценио је у Риги да је званична посета српске делегације Летонији била веома успешна и захвалио домаћинима на подршци коју пружају нашој земљи током процеса европских интеграција.

Јеремић и шеф дипломатије Летоније Едгарс Ринкевичс потписали су и међудржавни споразум о међународном друмском транспорту и разговарали о регионалним и међународним питањима.

"Имамо разлога да будемо задовољни посетом Летонији. Важно је одржавати добар и интензиван билатерални дијалог са свим државама чланицама ЕУ. Последња дешавања у Бриселу и наша кандидатура показали су да је веома важно имати односе разумевања и интензиван дијалог са свим чланицама ЕУ", рекао је Јеремић Танјугу.

Јеремић је истакао да је о важним одлукама у вези са проширењем ЕУ важно да се сви сложе, јер се све одлуке о проширењу граница ЕУ доносе искључиво консензусом.

"Због тога нема ниједног билатералног односа у оквиру ЕУ који није важан. Данас смо имали добре разговоре овде, а политички дијалог Србије и Летоније ће се наставити", истакао је шеф српске дипломатије.

Јеремић се састао и са председником Летоније Андрисом Берзињшом, који је, како је нагласио, позвао председника Бориса Тадића да посети Летонију.

Српску делегацију примили су и председница парламента Солвита Аболтина, а српски министар истакао је важност одржавања добрих билатералних веза са свим државама чланицама Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво