Читај ми!

Протест због хапшења у Гњилану

Због хапшења радника МУП-а Србије код Гњилана, чланови Независног синдиката полиције протестовали су у Врању. Окупљени траже њихово ослобађање, јер, како кажу, то хапшење угрожава опстанак Срба на том подручју.

Чланови синдиката полиције "Независност" протестовали су у Врању због хапшења радника МУП-а Србије код Гњилана на Косову и затражили њихово хитно ослобађање, јер, како кажу, хапшење угрожава опстанак Срба на том подручју.

 

Испред зграде у коју је измештена Полицијска управа за Гњилане окупило се око 200 припадника тог синдиката, који су најавили да ће од европског синдиката полиције тражити заштиту и ослобађање колега.

Председник синдиката "Независност" у гњиланској полицији Предраг Ђорђевић рекао је да се готово сви запослени у тој управи боје хапшења Косовске полиције, јер живе на Косову, а раде у измештеној јединици у Врању.

"Није нам јасно зашто су наше колеге ухапшене када је од 1999. године када је гњиланска управа полиције измештена у Врање више од 100.000 различитих докумената, уверења, личних карата, пасоша, возачких дозвола, издато управо Албанцима из општина Гњилане, Ново Брдо, Косовска Каменица и Витина", истакао је Ђорђевић.

Према његовим речима, запослени у измештеној гњиланској полицији нису на Косову спроводили никакве радње из делокруга надлежности МУП-а него су радили у Врању на административно-техничким пословима.

Специјална јединица Косовске полиције РОСУ ухапсила је у суботу код Гњилана четири радника Полицијске управе Гњилане, која је од 1999. године измештена у Врање, матичара из српске општине Гњилане и власника приватне продавнице.

Они су осумњичени за "напад на уставни поредак Косова и ометање полиције у вршењу дужности", а одређен им је притвор до 30 дана. 

Адвокат: Оптужба без доказа

За кривично дело напад на уставни поредак Косова предвиђена је затворска казна од 15 година затвора, а за то, како тврди адвокат синдиката "Независност" Мирослав Живковић, као и за остала дела, није било доказа.

"У питању је, очигледно, смишљена политичка игра усмерена на јефтине поене Хашима Тачија‚ каже Живковић.

Косовска полиција претресала је и кућу начелника полицијске управе Гњилане Добривоја Стојановића. "На бруталан начин оборили су мог оца на земљу. Он има 67 година, а код њега је пронађен један карабин, за који има уредну дозволу косовске полиције, истиче Стојановић.

Још једна ловачка пушка са дозволом пронађена је у кући, код цивила.

Ухапшени су полицајци Златко Денић, Горан Матропазаревић, Никола Трајковић и Драган Стојковић, као и матичар у српској општини Гњилане Младен Димитријевић.

Еулексов судија им је одредио притвор до 30 дана, док је ухапшени власник продавнице Трајан Денић јутрос пуштен из притвора.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво