Читај ми!

Партнерство синдиката и СПС-а

СПС и Савез самосталних синдиката Србије су природни савезници, оценили лидер социјалиста Ивица Дачић и председник тог синдиката Љубисав Орбовић. Неопходно формирати блок за социјалну правду који ће се борити за права радника и социјално угрожене, напомиње Дачић.

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је да су социјалисти и Савез самосталних синдиката Србије природни савезници и партнери, додавши да је потребно формирати блок за социјалну правду који ће се борити за права радника и социјално угрожене.

"Наставићемо разговоре и видећемо да ли ће бити могуће формирати такав политички блок", рекао је Дачић, након састанка са председником СССС Љубисавом Орбовићем у седишту СПС-а.

"СПС треба да буде стожер тог блока, односно 'сидро око кога ће се окупљати блок који се залаже за социјлну правду", навео је Дачић.

Дачић је указао да не прича о новим коалицијама, већ само о могућности да се у оквиру већ постојеће коалиције, коју социјалисти имају са ПУПС-ом и ЈС-ом, направи шири социјални блок који би био јачи на политичкој сцени.

Према његовим речима, није битно ко ће са ким да учествује на изборима, већ да је битно то да синдикати знају да у СПС-у имају природног партнера и додао да социјалисти немају други програм осим интереса за који се залажу синдикати.

Лидер социјалиста је указао да је Србија и по Уставу Србије дефинисана као држава владавине права и социјалне правде, што многи заборављају и истакао да ће сада пред изборе сви да буду и социјалисти и синдикалисти.

"Послодавци имају оне који их заступају на политичкој сцени", рекао је Дачић и позвао промотере неолиберализма, који су "спроводили приватизације, распродали сва предузећа, омогућили пљачку и отпуштали раднике" да би био ред да кажу да им је концепт пропао и да сада постоји повратни концепт подржављења.

"Ми нећемо ни подржављење, већ хоћемо да држава буде јака и да помаже сељацима и радницима", поручио је Дачић.

Орбовић је рекао да је Платформа тог синдиката идентична са програмом СПС-а, и да су та странка и синдикат природни савезници, а да ли ће бити и више од тога показаће време.

Орбовић је најавио да ће органи тог синдиката 1. марта одлучити да ли ће и на који начин учествовати на предстојећим изборима.

На питање да ли му је ближи СПС или СНС са којим су такође разоварали, Орбовић је поновио да су им социјалисти природни савезници дуги низ година. "То не значи да не можемо да разговарамо и са другим партијама. И код напредњака смо наишли на разумевање и корактан однос, а разговарали смо и са ДС-ом и СДПС-ом", додао је Орбовић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво