Читај ми!

Мере Владе

Влада донела одлуку да школе не раде следеће недеље. Није разматран предлог да 17. фебруар буде нерадан дан. Србија разматра да суседним земљама понуди формирање заједничког штаба за ванредне ситуације.

Основне и средње школе у Србији неће радити целе следеће недеље, а о нерадним данима наредне недеље Влада данас није расправљала, изјавио је директор Владине канцеларије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић.

Михајловић је након седнице Владе рекао да ће одлуку о обустави наставе у школама у Србији сутра донети министар просвете и науке Жељко Обрадовић.

"Главни разлог је да се заштити здравље ученика, а на тај начин ће се остварити и значајна уштеда енергије што ће допринети стабилизовању енергетског сектора у земљи", прецизирао је
Михајловић.

Михајловић је навео да Влада данас није разматрала предлог Радне групе за уредно снабдевање енергентима и енергијом да се празнични дани 15. и 16. фебруар споје са викендом тако да и петак 17. фебруар буде нерадан дан.

"Ако буде донета таква одлука јавност ће бити обавештена", навео је Михајловић.

Влада је донела одлуку да за око 2.000 фирми у Србији које нису од виталног интереса буде искључена струја да би се заштитио енергетски систем, рекао је Михајловић и додао да ће искључења почети у року од 12 или 24 сата у фирмама чији се списак још саставља.

Влада је, како је истакао, расправљала о стању у Србији изазваном снежним невременом и ниским температурама и предузела низ мера како би се ублажиле последице по становништво. "Приоритети су спасавање угроженог становништва, рашчишћавање путева и допремање помоћи", навео је Михајловић.

Миливоје Михајловић је рекао и да се предузимају активности на решавању проблема залеђених река.

"Влада разматра могућност и понудиће суседним земљама формирање заједничког регионалног штаба за ванредне ситуације с обзиром да читавом региону прети опасност од поплава након наглог отапања снега", додао је Михајловић.

Влада Србије усвојила је Предлог закона о изменама и допунама закона о ученичком и студентском стандарду, као и неколико Предлог закона о потврђивању међународних споразума, меморандума и конвенција.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво