Читај ми!

Еулекс ослободио Вучинића

Радиша Вучинић, осумњичен за убиство полицајца Енвера Зумберија, пуштен из притвора, пошто је Еулекс утврдио да је реч о погрешној особи. Раније данас мештани Ибарског Колашина на сат времена блокирали пут код Зупча у знак протеста због хапшења Вучинића.

Еулекс после 24-часовног задржавања у притвору ослободио Радишу Вучинића, који је јуче ухапшен под сумњом да има везе са убиством припадника јединице РОСУ Енвера Зумберија 26. јула. Како си из те мисије рекли ухапшена је погрешна особа.

Портпаролка Еулекса Франсоаз Ламбер рекла је да је Еулекс ослободио Вучинића зато што је приликом утврђивања идентитета закључено да је реч о погрешној особи, преноси приштинска телевизија Кохавижн.

Нешто раније су мештани Ибарског Колашина блокирали на сат времена пут на излазу из села Зупче, због хапшења Вучинића. Срби су зауставили колону Кфорових возила у којој су била и два Еулексова и нису им дозволили да наставе пут ка административном прелазу Брњак.

Колона Кфорових возила вратила се у јужни део Косовске Митворице, а саобраћај на магистралном путу Косовска Митровица - Рибариће је готово у потпуности нормализован. Срби су остали да дежурају на барикади у Зупчу.

Представници Срба из Колашина разговарали су са надлежнима из немачког контигента Кфора у Зупчу и од њих тражили да на слободу пусте невино ухапшеног Вучинића.

Представници Кфора обећали су да ће од Еулексовог правосуђа тражити информацију о Вучинићевом хапшењу а из Еулекса су додали да ће у току дана Србе у Зупчу обавестити да ли ће Вучинић бити процесуиран или ће бити пуштен.

Срби су током разговора са војницима Кфора рекли да ће Еулекс бити блокиран све док се не разјасни позадина јучерашњег хапшења Вучинића. Они су пренели немачким и аустријским војницима Кфора да могу наставити пут према административном прелазу Брњак, али само под условом да се из њихове колоне искључе два Еулексова џипа и врате назад.

Немачки војник Кфора који је разговарао са мештанима у Зупчу затражио је да се њиховим војницима омогући слободно кретање.

Сва возила која су долазила из правца Звечана и јужног дела Косовске Митровице припадници Кфора детаљно су прегледли на контролном пункту у Јагњеници и на пункту који је данас постављен код Зупча, на скретању ка албанском селу Чабра.

После једносатног задржавања на путу, колона са возилима Кфора и Еулекса вратила се ка јужној Косовској Митровици. Ситуација је мирна.

Хоти потврдио идентитет ухапшеног

Регионални портпарол Косовске полиције Бесим Хоти потврдио је раније данас да је Еулексова полиција ухапсила Радишу Вучинића.

Еулексова полиција је јуче у селу Чабра ухапсила Радишу Вучинића за којим се, како су рекли, трагало у вези са убиством косовског полицајца Енвера Зумберија, 26. јула прошле године.

Хоти је у изјави Танјугу рекао да је Вучинић у том селу ухапшен, у тренутку када је дошао да би у тамошњој канцеларији регулисао документа.

Вучинићу је одређено полицијско задржавање од 48 сати, рекао је Хоти и додао да се Вучинић доводи у везу са осталим осумњиченим особама за убиство специјалца косовске полиције Зумберија.

Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи раније је потврдио да се Вучинић не налази на потерници Интерпола.

Интерпол је крајем октобра прошле године расписао потерницу за шесторицом Срба осумњичених за убиство полицајца, међу којима се налази Слободан Вучинић, али не и јуче ухапшени Радиша Вучинић.

На тој потерници су и Ратомир Божовић, Радован Радић, Милован Влашковић, Душан Јовановић и Радомир Касаловић.

Зумбери је убијен 26. јула код насеља Вараге, недалеко од прелаза Брњак, у пуцњави чији детаљи још нису у потпуности расветљени. На месту догађаја тада је изрешетано неколико аутомобила.

Инцидент се догодио дан пошто су специјалне јединице косовске полиције заузеле прелаз Брњак, док су Срби из Лепосавића блокадом пута покушали да их спрече да преузму прелаз Јариње.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво