"Плазма" угрожава независност

Косовска унија потрошача је анализом састава "плазма" кекса дошла до "узнемирујућих налаза". Унија износи податак и да је "јасно да већина српских фирми има одвојене производне линије за производе које пласира на Косову".

Унија потрошача на Косову саопштила је да је анализом дошла до "узнемиријућих налаза" за садржај "плазма" кекса, који фабрика "Бамби" из Пожаревца пласира на косовско тржиште.

Ова организација тврди да је на основу извршене лабораторијске анализе у Националном институту за здравље у Македонији установљено да "плазма" кекс нема састојке декларисане на паковању, и да је такав опасан за потрошаче, чиме је истовремено прекршен и закон на Косову.

Истичући да "плазма" кекс увози компанија "Елкос" из Пећи, Унија потрошача наводи "да је конзумирање овог производа небезбедно".

Унија уз то износи податак да је "јасно да већина српских фирми има одвојене производне линије за производе које пласира на Косову".

Надлежне косовске установе за сада нису потврдиле ове налазе, а они долазе у тренутку када опозициони покрет "Самоопредељење" води кампању, организујући и протесте, за стопирање увоза српске робе на Косово.

Косовска скупштина усвојила је синоћ нову одлуку о реципроцитету са Србијом, поништивши претходну, која је усвојена на иницијативу покрета "Самоопредељење". Новом одлуком косовска влада треба да свака три месеца извештава Скупштину о спровођењу мера трговинског реципроцитета у односима с Београдом.

"Новом одлуком Скупштина Косова поздравља све постигнуте споразуме Владе Косова и Србије и подржава њихово спровођење, те се налаже Влади да успостави реципрочне мере са Србијом и да извештава Скупштину свака три месеца о току дијалога и реципроцитета", изјавио је Адем Грабовци, шеф посланичке групе владајуће Демократске партије Косова.

Због такве одлуке покрет "Самоопредељење" најавио је за недељу нове демонстрације на Косову и поновни покушај блокирања увоза српске робе на Косово.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво