Преминуло још пет особа, коронавирусом заражена још 161

Према последњем пресеку, у Србији је преминуло још пет особа, а новозаражена је 161. На респиратору су 52 пацијента.

У Чачку хоспитализовано 28 пацијената

У пријемно-тријажној амбуланти Опште Болнице Чачак свакодневно је уобичајен прилив пацијената са симптомима и знацима ковид инфекције. Током дана прегледано је 18 пацијената.

На свим одељењима која су претворена у ковид одељења хоспитализовано је укупно 28 пацијената.

У формираном респираторном центру, где су хоспитализовани пацијенти са тешком клиничком сликом тренутно се налазе четири пацијента, од тога је три на респиратору.

У КЦ Војводина хоспитализовано 89 пацијената, пет на респиратору

У Клиничком центру Војводине тренутно је хоспитализовано 89 пацијената са потврђеним коронавирусом, од којих је пет на респиратору, саопштено је из те здравствене институције.

У Војној болници у Петроварадину тренутно се лечи 11 пацијената код којих је потврђен коронавирус.

Код великог броја осталих хоспитализованих пацијената који су оболели од ковида 19, а с обзиром на тежину клиничке слике, уз осталу неопходну терапију примењује се и интензивна кисеоничка потпора.

У циљу спречавања ширења и обољевања од коронавируса, из КЦ Војводине апелују на грађане да се обавезно придржавају свих превентивних заштитних мера. (Танјуг)

На КиМ још 13 преминулих и 158 особа инфициранo короном

На Косову и Метохији, у срединама под надзором здравственог система косовске владе, у последња 24 часа преминуло је 13 особа оболелих од ковида 19.

Укупно је од избијања епидемије преминуло 438 особа, које су према наводима лекара имале и друге пратеће болести.

Институт за јавно здравље у Приштини регистровао је 158 нових случајева инфекције коронавирусом на основу тестирања 471 узорка.

Укупно је 12.006 особа инфицирано на КиМ од избијања епидемије. Излечено је 7.929, а активно 3.639 случајева.

У установама социјалне заштитe и домовима за старе заражено 155 корисника и 69 запослених

Закључно са даном 20.08.2020. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство коронавируса код 155 корисника и 69 запослених, објављено је на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 866, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 333.

Смирује се епидемиолошка ситуација у Мачванском округу

У Мачванском округу je пет новооболелих, три у Лозници, по један у Шапцу и Крупњу.

Епидемиолошка ситуација се смирује, бројеви охрабрују, али нема опуштања, поручују са редовне конференције за новинаре градског штаба у Шапцу. У ковид болници у Шапцу је 79 пацијената, нико није на респиратору.

Уз четири пријема било је 14 отпуста. Мање је прегледа и у градској ковид амбуланти. Од 85 пацијената, 27 је са тегобама, остало су контролни прегледи.

Урађена су 44 пи-си-ар теста и 11 серолошких. Полицијска управа контролисала је 135 особа у изолацији, нико није прекршио меру.

За безбедан почетак школске године Град је обезбедио по три платнене маске за свих 13.600 ученика и 1.700 просветних радника и особља у свим школама као и дезинфекциона средства.

Поводом укидања ванредне ситуације и понављања локалних избора, командант Кризног штаба Града Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је здравље најважније.

"Једва чекам изборе јер то значи да смо победили корону. Прати се ситуација, тражићемо мишљење струке", казао је Зеленовић.

Хоспитализовано укупно 1.245 пацијената

У Србији су у последња 24 часа тестиране 10.764 особе, од почетка епидемије укупно 842.441.

На лечењу се тренутно налази 1.245 пацијената, објављено је на сајту covid.rs.

Укупан број случајева 30.209

У последња 24 часа у Србији је потврђен још 161 случај, чиме је укупан број порастао на 30.209.

Преминуло је још пет особа од ковида 19, укупно 689. 

На респираторима се налазе 52 пацијента. 

Коронавирус је међу нама, али мере које спроводимо дају резултате и због тога не смемо да се опустимо, упозоравају епидемиолози.

Број пријема у ковид амбулантама се смањује, док се број излечених од ковида 19 повећава.

"Чека нас озбиљна јесен, када коронавирус може да се укрсти са сезонским грипом", рекао је министар здравља Златибор Лончар у Пожаревцу током разговора са здравственим радницима из неколико округа.

Лончар је такође позвао грађане који су на одмору у иностранству да буду одговорни када се буду вратили у нашу земљу и, уколико осете неке симптоме, да се јаве у ковид амбуланту. 

Што се тиче нове школске године, више од 50 одсто школа у Србији већ је завршило анкете путем којих су родитељи изабрали да ли ће им деца од првог септембра ићи у школу или ће наставу похађати онлајн.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је да је мање од пет одсто изабрало учење од куће.