Jamajčanin Usein Bolt razmišlja da se u Pekingu takmiči u dve atraktivne discipline

Bolt spreman za Pauela

Atletičar Jamajke Usein Bolt izjavio je danas da je spreman da se takmiči sa Asafom Pauelom na 100 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali da još nije odlučio da li će učestvovati u trci na 200 metara.

Usein Bolt koji je u maju oborio svetski rekord na 100 m, izgubio je od Pauela pre dva dana u Švedskoj. "Uvek sam spreman na sve. Fizički biće naporno za moje telo, ali spreman sam da udvostručim treninge", rekao je Bolt. Uoči Olimpijskih igara, 21-godišnji Bolt nada se da će uspeti da obori i rekord na 200 metara.  "Bio bi sjajan osećaj srušiti rekord na 200 m. To bi mi mnogo više značilo, jer sam mnogo trenirao ove godine na toj distanci", rekao je Bolt.

Prema njegovim rečima, odluku o tome da li će trčati na 200 m na OI doneće u poslednjem trenutku. Bolt je istrčao najbrže vreme na 200 m ove godine i pobedio prošlog meseca u Atini sa 19 sekundi i 67 stotinki. On je sada peti najbrži čovek svih vremena na toj distanci, ali obaranje rekorda 19,32 je veliki izazov. "Rekordu Majkla Džonsona niko nije ni blizu. To je nešto posebno, ali sve je moguće i čeka me mnogo posla. Nadam se sledeće godine, ukoliko moj trener bude smatrao da možemo da stignemo do svetskog rekorda", rekao je Usein Bolt.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво