Marlen Oti želi na Olimpijske igre

Sprinterka sa Jamajke, naturalizovana Slovenka Marlen Oti, pokušaće da ostvari olimpijsku normu za svoje osme Igre u karijeri, čime bi u Pekingu postala sportista sa najvećim brojem učešća na svetskoj sportskoj smotri u istoriji.

Oti će normu u trci na 100 metara pokušati da ostvari na dva mitinga u Mariboru koja su na programu u subotu i u utorak.

Četrdesetosmogodišnja Oti, koja je prvi put učestvovala na Igrama u Moskvi 1980. godine, osvojila je osam olimpijskih medalja, što nije pošlo za rukom nijednoj drugoj atletičarki u istoriji "kraljice sportova". Među osvojenim odličjima, ni jedno nije zlatno.

"Crna gazela" je boje Jamajke branila na šest Olimpijskih igara, a Sloveniju je prvi put predstavljala na Igrama u Atini 2004. godine.

"Ukoliko na mitinzima u Mariboru uslovi budu idealni, Oti bi mogla da se kvalifikuje za Peking. To je njena velika želja, s obzrom da bi time postala prva sportistkinja u istoriji koja je osmi put uzastopno učesnik Igara", rekao je trener slavne atletičarke Srđan Đorđević, podsetivši da Oti već godinama pati od alergija koje se javljaju u periodu od maja do jula.

Oti, koja je državljanka Slovenije postala 2002. godine, osvojila je u karijeri 14 medalja na svetskim šampionatima, među kojima dve zlatne.

Na Igrama u Sidneju 2000, gde je sa štafetom Jamajke osvojila vicešampionsku titulu, Oti je sa 40 godina bila najstarija učesnica Igara koja je osvojila medalju.

Na istim Igrama atletičarki sa Jamajke je pripalo i brozano odličje na 100 metara, pošto je američkoj sprinterki Merion Džons naknadno oduzeta zlatna medalja zbog dopingovanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво