Pistorijus ne ide na Olimpijske igre

Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus, koji je dobio dozvolu Međunarodnog olimpijskog komiteta da učestvije na Olimpijskim igrama iako trči sa protezama, nije uspeo da uđe u nacionalni tim svoje zemlje i neće se takmičiti u Pekingu.

"Pistorijus nije član našeg tima zbog toga što nije uspeo da istrči olimpijsku normu. Svi smo ponosni na njega, ali pravila su jasna i ne možemo da pravimo presedane. Mislim da ni on to ne bi želeo", rekao je predsednik Atletske federacije Južne Afrike Leonard Čuene.

Takva odluka bila je očekivana, pošto Pistorijus, kome su amputirane obe noge ispod kolena, u protekla dva meseca nije uspeo da ispuni normu, iako je učestvovao na nekoliko jakih mitinga.

Poslednju priliku imao je prekjuče na takmičenju u Lucernu, kada je 400 metara istrčao za 46,25 sekundi. Olimpijska norma u toj disciolini iznosi 45,55 sekundi.

Svi smo razočarani, ali posle mitinga u sredu bilo je jasno da Oskar neće ući u reprezentaciju", rekao je Pistorijusov agent Pet van Zil.

Pistorijus je konkurisao za sastav štafete 4x400 metara, ali na kraju nije uspeo da obezbedi ni status rezerve.

"Verovali smo da će uspeti da ostvari bar šesto vreme među južnoafričkim sprinterima, ali je tek osmi. Postojala je ideja da se napravi izuzetak i da bude druga rezerva, ali to ne bi bilo pošteno. Na Olimpijske igre treba da se ide prema zaslugama", rekao je Zil.

Pistorijus je osvajač zlatnih medalja na paraolimpijskim igrama na 100, 200 i 400 metara, a u tim disciplinama drži i svetske rekorde za sportiste sa hendikepom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво