Читај ми!

Džejkobs najbrži u Evropi, Sandra Perković pomera granice

Olimpijski šampion Lamont Marsel Džejkobs postao je i šampion Evrope na 100 metara, na šampionatu u Minhenu. Šesto uzastopno zlato na evropskim šampionatima osvojila je Sandra Perković u bacanju diska.

Vrlo dominantno je Lamont Marsel Džejkobs došao do zlata na Evropskom prvenstvu u Minhenu i osvojio prvo zlato za Italiju još od Pjetra Menee.

Olimpijski šampion iz Tokija istrčao je 100 metara za 9.95 sekundi, ostavivši iza sebe dva Britanca - Žarnel Hjuz je osvojio srebro sa 9.99, a bronzu Džeremaja Azu sa 10.13.

Jop jedna olimpijska šampionka došla je do zlatne evropske medalje i to šeste uzastopne - Sandra Perković trijumfovala je u bacanju diska.

Hrvatica je disk bacila 67.95 metara, samo 8 centimetara više od drugoplasirane Kristin Pudenc. I bronza ostaje u Nemačkoj, osvojila je Klodin Vita.

Velika drama viđena je u skoku udalj, pošto je po završetku takmičenja poništen skok Britanca Finčam-Djuksa.

Zlato je sjajnim skokom osvojio Grk Miltijadis Tentoglu od 8.52, srebro je na kraju pripalo Šveđaninu Montleru, dok je bronzu osvojio Žil Pomeri, obojica sa 8.06, koliko je skočio i Britanac.

Iznenađenje je viđeno u ženskom finalu na 100 metara, a prve tri takmičarke završile su trku u jednoj stotinki.

Zlatno je izborila Nemica Đina Likenkemper sa vremenom 10.99, koliko je imala i Švajcarkinja Muđinga Kambunđi, dok je Britanka Neita bila za stotinku sporija.

Jakub Ingebrigtsen odbranio je zlato na 5.000 metara, dok je Nemac Niklas Kaul spektakularnom trkom na 1.500 metara došao do titule šampiona Evrope u desetoboju.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво