Читај ми!

Selektor atletičara Zuković: Nova generacija atletičara obećava

Selektor atletičara Srbije Edin Zuković govorio je za Radio Beograd o proteklim pripremama na kojima je učestvovalo stotinu takmičara i trenera. Na pripremama su postignuti i brojni nesvakidašnji rezultati naših atletičara, a selektor je najavio i odlične rezultate na predstojećim evropskim i svetskim takmičenjima.

"Nova generacija atletičara obećava, očekujem nove medalje sa svetskog prvenstva za starije juniore u Kaliju", kaže za Prvi program Radio Beograda selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković.

Tradicionalne predsezonske pripreme atletičara održane su u Baru. Na početku naši atletičari nisu imali sreće sa vremenom, ali kako su pripreme odmicale sve je bilo bolje, računajući i rezultate koji su postignuti na pripremama.

Najvredniji rezultat ostvario je Armin Sinančević koji je bacio kuglu 21 metar i 4 centimetar, a odlična je bila i Marija Vučevnović koja je bacila koplje 61 metar i 4 centimetra.

"Raduju nas rezulati naših atletičara.", ističe za Radio Beograd selektor Edin Zuković, "Posebno rezultat Armina Sinančevića. To samo pokazuje da se uspešno oporavio od virusa korona, zbog kojeg nije uspeo da se takmiči na svetskom prvenstvu u Beogradu. Marija Vučenović je ostvarila odličan rezultat u ovom delu priprema. I ostali atletičari su bili prilično dobri. Mladi junior Bogdan Vidojković je ispunio normu za svetsko prvenstvo, a postavio je nacionalni juniorski rekord na 110 metara sa preponama. I Ivana Ilić srebrna sa šampionata evrope prošle godine je bila odlična."

Zatim Strahinja Jovačević takođe. Generalno svi ti rezultati pokazuju da su pripreme izuzetno dobro odrađene. Više od stotinu takmičara i trenera bilo je na pripremama. Svi naši najbolji treneri su bili uključeni u rad, tako da je mogao da bude zadovoljan i zalaganjem i radom kao i disciplinom, istakao je selektor Edin Zuković.

"Imamo jednu sjanu generaciju skakača i skakačica u vis. Angelina Topić je bila u inostranstvu na pripremama, ali Zorana Rokavec, Jovana Delić su radile u Baru pod stručnim nadzorom svojih trenera. A Jasmin Halili se oporavlja posle povrede. On je takmičar koji je preskakao 2 metra i 20 centimetara, takođe i momci iz Prijepolja Rovčanin i Preljević. Od njih očekujem da budu u punoj formi. Raduje me i povratak Đorđa Mijailovića u skoku s motkom, koji se takmičio sa Milošem Zajićem i obojica postižu trenutno rezultate od 5 metara i 20 centimetara. To me zaista raduje i svima nam daje motiv da se nadamo, jer će sledeće godine biti puno takmičenja pojedinačno ali i ekipno. Zato smo i organizovali ozbiljne pripreme posebno u deficitarnim tehničkim disciplinama. Takođe, posebno smo pripremali i štafetu 4 puta 400 metara. Imamo plan da naše štafete u muškoj i ženskoj konkurenciji učestvuju na mitingu dijamantske lige u Stokholmu i u Ženevi, kao i na Balkanijadi. Nadamo se da bi štafete mogle da budu među 16 najboljih kako bi učestvovali na prvenstvu Evrope. To bi bio izuzetan poduhvat, jer se kroz štafete razvijaju i pojedinačni kvaliteti sportista."

"Imamo ambicije da na juniorskim takmičenjima osvajamo medalje posebno na šampionatu Evrope za mlađe juniore u Izraelu, a posebno na svetskom prvenstvu za starije juniore u Kaliju u Kolumbiji, gde će Adrijana Vilagoš braniti svetsku titulu. A očekujem još dve medalje sa tog takmičenja.! zaključio je za Prvi program Radio Beograda Edin Zuković.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво