Читај ми!

Ivana predvodi Srbiju na dvoranskom SP u Beogradu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović Vuleta predvodiće selekciju Srbije na Svetskom dvoranskom prvenstvu naredne godine, izjavio je savezni kapiten Edin Zuković. Uz Ivanu očešće na najvećem svetskom dvoranskom takmićenju do sada su obezbedili Armin Sinančević, Asmir Kolašinac i Elzan Bibić.

Manje od pet meseci ostalo je do Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, a savezni kapiten Edin Zuković potvrdio je da će na svetskom takmičenju tim Srbije predvoditi jedna od najboljih planetarnih skakačica udalj svih vremena Ivana Španović Vuleta.

"Posle razgovora sa direktorom Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodanom Brankovićem i sa mnom kao selektorom reprezentacije, Ivana je sa članovima njenog tima odlučila da bude takmičarski aktivna tokom čitave sledeće godine. Taj projekat mogao bi da bude produžen i do Letnjih olimpijskih igara u Parizu 2024. godine", rekao je Zuković za sajt Saveza.

Osim Španovićeve potrebne kriterijume za nastup u Beogradu od 18. do 20. marta naredne godine ispunili su bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, kao i srednjeprugaš Elzan Bibić u disciplini 3.000 metara.

"Od njih očekujemo da se dobro pripreme i da se upuste u borbu za visok plasman. Učešće na planetarnoj smotri iz prikrajka vrebaju Ivana Ilić i Milana Tirnanić (60 metara), Milica Gardašević, Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Anja Lukić, Milica Emini i Luka Trgovčević (60 metara prepone), Aleksa Kijanović (60 metara), Boško Kijanović (400 metara), Jovana Ilić, Jovana Gnjatović i Teodora Boberić (troskok), te najmlađe Angelina Topić i Zorana Rokavec (skok uvis). Nastupu u Beogradu nadaju se i Jasmin Halili i Slavko Stević (skok uvis)", naveo je Zuković.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво