Otkazan Beogradski maraton

Beogradski maraton, 33. po redu, otkazan je i neće biti održan ove godine zbog pandemije koronavirusa, saopštili su večeras organizatori.

Organizatori su nakon konsultacija sa Kriznim štabom za borbu protiv pandemije u ponedeljak uveče saopštili da trke ove godine neće biti.

"Drage trkačice, dragi trkači, poštovani partneri i prijatelji, sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo dobili odobrenje da održimo maraton", kaže se u saopštenju Beogradskog maratona.

Oni su ranije poslali dopis Kriznom štabu sa predlogom kako bi trka mogla da izgleda, poštujući sve epidemiološke mere, gde bi se trčala samo glavna trka, bez pratećih akcija.

Navode da su nekoliko meseci ozbiljno i predano radili na pripremi plana realizacije izmenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim merama Kriznog štaba, a u cilju zaštite stanovništva od pandemije kovid-19, i da su bili spremni da pristupe organizaciji događaja na odgovoran način.

Ranije danas, zbog pandemije koronavirusa, otkazan je i 29. Zagrebački maraton, koji je trebalo da bude održani 11. oktobra.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво