Van Nikerk oborio svetski rekord na 300 metara

Južnoafrički atletičar Vejd van Nikerk postavio je večeras na mitingu u Ostravi novi svetski rekord u trci na 300 metara.

Van Nikerk je ostvario rezultat od 30,81 sekundu i oborio rekord Amerikanca Majkla Džonsona od 30,85 sekundi iz 2000. godine.

Takođe, on je popravio i rekord mitinga, koji je do sada držao Jamajčanin Jusein Bolt rezultatom 30,97 sekundi.

Južnoafrikanac je tako drugi put za manje od godinu dana oborio Džonsonov rekord, pošto je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru postavio najbolji svetski rezultat i na 400 metara.

On je tada osvojio zlatnu medalju rezultatom 43,03 sekundi, a prethodni svetski rekord Džonsona iz 1999. godine iznosio je 43,18 sekundi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво