Juniori Srbije osvojili srebrnu medalju

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na šampionatu Evrope u Beogradu pošto je u finalnom susretu poražena od selekcije Mađarske sa 12:.6 (3:1, 6:0, 2:0, 1:5).

Najbolji srpski juniori nisu uspeli da odbrane zlatnu medalju sa prošlogodišnjeg prvenstva odigranog na Malti. Mađari su ubedljivo porazili domaće vaterpoliste i potpuno zasluženo osvojili titulu.

Bila je ovo najgora igra reprezentacije Srbije na šampionatu u Beogradu. Meč je potpuno kontrolisao rival, a naši juniori u pojedinim momentima susreta delovali su kao nedorastao suparnik u bazenu.

Igra srpskih juniora većim delom utakmice bila je smušena, bez ikakve ideje u napadu, a kada su se na to nadovezale i greške u odbrani i nekoliko primljenih golova sa deset i više metara, bilo je jasno da od odbrane trona pred domaćom publikom neće biti ništa.

Stegnutost i veliko breme prvog favorita takmičenja uticali su da naše uzdanice zaigraju bolje tek u poslednjem periodu utakmice, posle ubedljivog vođstva Mađara sa 11:1.

Na kraju, kada se sve sabere, srebrna medalja predstavlja uspeh za juniore Srbije. Mađarski vaterpolisti su boljom i agresivnijom igrom pravovremeno stekli ogromnu prednost u finalu, pa je njihova pobeda čista kao suza.

Konačan plasman reprezentacija na juniorskom EP:

1. Mađarska

2. Srbija

3. Hrvatska

4. Grčka

5. Crna Gora

6. Španija

7. Italija

8. Francuska

9. Holandija

10. Slovačka

11. Nemačka

12. Slovenija

13. Rusija

14. Turska

15. Poljska

16: Ukrajina

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво