Читај ми!

"Delfini" odolevali tri četvrtine, Španija na kraju odnela pobedu

Vaterpolisti Srbije izgubili su od Španije 20:15, u utakmici drugog kola Grupe A Završnog turnira Svetske lige u Strazburu. "Delfini" odigrali odličan meč u prve tri deonice, u poslednjoj potpuno pali i dozvolili rivali ubedljiv trijumf. U trećem kolu Srbija u nedelju igra protiv Australije (16.00).

Prilično dobar meč, ne računajući poslednju deonicu, odigrala je podmlađena vaterpolo selekcija Srbije protiv Španije na Završnom turniru Svetske lige, ali je na kraju doživela ubedljiv poraz - 20:15.

Čak devet igrača sa nedavno završenog Svetskog prvenstva nije imao na raspolaganju selektor Dejan Savić protiv aktuelnog svetskog šampiona, što nije sprečilo neke mlade snage da pokažu koliko mogu u ovom trenutku.

Istina, ni Španija nije igrala u punom sastavu, ali je u svom timu imala više iskusnijih igrača, što je na kraju odlučilo pobednika u poslednjih osam minuta.

Srbija je posle prve četvrtine vodila 5:4, na poluvremenu su "delfini" imali prednost 10:9.

Ipak, u drugom poluvremenu Španci su uspeli da nadoknade minus - na kraju treće deonice bilo je 14:14, a u poslednjih osam minuta svetski šampion je bio ubedljiv (6:1) za drugi trijumf na turniru.

Najefikasniji protiv Španije bio je Đorđe Vučinić sa pet pogodaka, Marko Radulović postigao je tri, a Vasilije Martinović i Nikola Lukić po dva.

"Delfini" su u prvom kolu poraženi od Crne Gore, dok će u nedelju u poslednjem meču Grupe A igrati protiv Australije (16.00).

Srbija će svakako igrati u četvrtfinalu takmičenja, od pozicije osvojene u grupi zavisiće ko će biti protivnik u ponedeljak.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво