Читај ми!

Spektakl, “Delfini“ potopili Špance i plasirali se na završni turnir Lige nacija

Vaterpolisti Srbije posle velike borbe nadigrali Špance sa 11:10 u polufinalu Evropskih kvalifikacija i plasirali se na završni turnir Lige nacija. “Delfini“ će u finalu u subotu igrati protiv Italije. Španci i Crnogorci igraju za treće mesto i plasman u završnicu takmičenja.

Fantastičan meč odigrala su dva rivala. Prštalo je u bazenu, "delfini" su sticali prednost Španci sustizali. Naši su dugo uspevali da održe prednost. Međutim, u poslednjem periodu protivnik uspeva da dođe do izjednačenja. Srbija se izdiže i golom je došla do pobede.

Golmani su imali svoje veče, sjajno su odradili posao. Za nijansu bolji bio je naš Mitrović koji je u nekoliko navrata spasio "živu" loptu, zaustavio je i udarac protivnka sa pet metara. Bilo je tu i situacija jedan na jedan, i nemogućih odbrana. Uspeo je naš golman da odbrani kontru, potom i da sačuva svoju mrežu kada je naša selekcija imala dva igrača manje. Ipak, ključnu blokadu zabeležio je Mandić kada je u poslednim momentima meča uspeo da zaustavi udarac protivnika za izjednačenje.

"Delfini" su startovali silovito. Odličnom odbranom ulili su sebi sigurnost u napadu. Golman Mitrović uspeo je da odbrani peterac. S druge strane naši vaterpolisti su poveli sa 2:0. Protivnik je uspeo da smanji prednost, da bi do kraja perioda naši vratili dva gola prednosti - 3:1.

Velika borba u nastavku. Prvo su Španci smanjili na 3:2. Naši potom vraćaju dva gola prednosti. Protivnik u dva navrata uspeva da realizuje igača više i izbori se za izjednačenje. Usledio je odgovor "delfina", do kraja perioda postižu dva gola i na poluvremenu su vodili sa 6:4.

Proključalo je u bazenu u nastavku. Protivnik je u dva navrata prilazio na gol zaostatka. Naši su potom sa dva gola u mreži Španaca otišli na plust tri. Ovu prednost uspeli su da sačuvaju do kraja perioda - 10:7.

Španci se nisu predavali polako su topili našu prednost i za necelih četiri minuta igre stigli do izjendačenja - 10:10.

Do kraja meča velika borba, naši uspevaju da prekinu niz protivnika i dođu do gola, ispostavilo se jedinog do kraja meča. Na kraju Srbija je pobedila rezultatom 11:10.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Radulović sa tri gola, dok su po dva postigli Mandić, Rašović i Jakšić. 

Srbija će u subotu u finalu igrati protiv Italije u meču bez takmičarskog značaja, pošto su obe ekipe plasmanom u finale obezbedile dalji plasman. U borbi za treće mesto na turniru snage će odmeriti Crna Gora i Španija, pobednik tog duela ostvariće plasman na završni turnir Lige nacija.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво