Čitaj mi!

Stevanović pred LŠ: Nadam se drugačijem meču sa Novim Beogradom

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je da je njegov tim spreman za Ligu šampiona i da je u svakom meču cilj pobeda. Posle šest sezona odsustva, vaterpolisti Radničkog vraćaju se u Ligu šampiona gostovanjem Novom Beogradu u srpskom derbiju prvog kola koji se igra u utorak od 19.45 sati na bazenu "11. april".

Trener Stevanović je istakao značaj učestvovanja u prestižnom takmičenju i naglasio da tim ima potencijal za ostvarivanje dobrih rezultata.

"Konačno smo ispunili cilj i vratili se u Ligu šampiona posle šest godina. Ambicije su iste kao i prošle sezone, želimo pobedu u svakom meču. Siguran sam da imamo veliki potencijal, ali idemo iz utakmice u utakmicu i videćemo koliki su nam dometi. Liga šampiona će biti veliko iskustvo ne samo za klub, već i za vaterpoliste. Pored Vrlića i Ćuka nemamo igrače koji su u kontinuitetu igrali Ligu šampiona, dok za šest juniorskih reprezentativaca ovo treba da bude još jedan iskorak u karijeri", rekao je Stevanović u najavi utakmice.

Pre 10 dana Novi Beograd je slavio na istom mestu u derbiju trećeg kola domaćeg šampionata sa 18:14, a Kragujevčani su od tada kroz treninge sa Vojvodinom i meč sa Šapcem (17:5), pokušali da isprave greške.

"Nadam se da će utakmica sa Novim Beogradom biti drugačija od one koju smo odigrali u domaćem šampionatu. Verujem da možemo da ponovimo dobru igru iz prve četvrtine tog meča i u dužem vremenskom periodu. Sigurno je da smo uigraniji. Kroz dva sparinga sa Vojvodinom i meč sa Šapcem pokazali smo napredak i iskorak u nekim stvarima koje smo radili na treningu i nadam se da ćemo to pokazati i u bazenu", rekao je Stevanović.

Nikola Lukić, jedna od glavnih napadačkih opcija Kragujevčana, smatra da njegov tim može do iznenađenja protiv favorizovanog „drim-tima" Novobeograđana.

"Napravili smo dosta grešaka u meču koji smo odigrali sa Novim Beogradom i u međuvremenu smo pokušali da ih ispravimo. Ako ispoštujemo sve trenerske zamisli i dogovor iz svlačionice, mislim da možemo da pobedimo. Nadam se prolasku na „fajnal-ejt", a posle je sve moguće. Naša ekipa je jako talentovana i uz veliki rad možemo da doguramo daleko", zaključio je Lukić.