Читај ми!

Počela najneizvesnija vaterpolo Superliga Srbije

U Srbiji je počela najneizvesnija vaterpolo Superliga u poslednjih 15 godina. Najbolji srpski klubovi igraće ove sezone domaće, regionalne i evropske mečeve.

Kada su poslednji put u domaćoj vaterpolo ligi igrali reprezentativci i učesnici Olimpijskih igara, tri srpska kluba su se borila za pehar u Ligi šampiona, a reprezentacija je počela niz nepobedivosti. Tada su stvoreni mladi igrači, koji će na Olimpijskim igrama u Parizu biti nosioci igre Srbije.

"Ja sam jedan od nekoliko igrača u ovoj ekipi koji su igrali tu jaku ligu sa tri snažna tima 2013-te godine.Sada je tu pet ekipa koje su jake. Apelovao bih na sve navijače da dođu i da nas podrže", rekao je vaterpolista Zvezde Miloš Vukčević.

Nekoliko godina pada a zatim i stagnacije domaćeg takmičenja, naveli su državu i klubove da naprave dugoročniju strategiju. Iz inostranstva su vraćeni olimijski šampioni i iskusni igrači.

Petorica učesnika poslednjeg olimpijskog finala nastupaju za Novi Beograd, dvojica za Partizan, a u Radničkom iz Kragujevca, Crvenoj zvezdi i Šapcu su prvotimci koji su u prošlosti sa reprezentacijom imali uspeha.

"Drago mi je što sam se pre svega vratio u Srbiju i Partizan, a pogotovu što će naša liga po kvalitetu biti jedna od najboljih u Evropi", rekao je vaterpolista Partizana Milan Aleksić.

"Ovo za sada je na visokom nivou i može da stane rame uz rame sa klubom iz kojeg sam došao. Samo neka se nastavi tako", izjavio je Dušan Mandić novi član Novog Beograda. .

Posle utakmica prvog kola, jasno je da se izdvaja pet ekipa. U redovima aktuelnog šampiona su svesni da će odbrana titule, biti najteža do sada.

"U odnosu na prošlu godinu, skoro svaka utakmica će biti derbi. Biće neizvesno, zanimljivo, ima dosta dobrih ekipa pored nas", dodao je Miloš Ćuk iz Radničkog.

Najveću korist od kvalitetne Superlige imaće reprezntacija, ali i treneri koji će znatno lakše stvarati igrače za budućnost.

"Sigurno ubrzava, odnosno, popravlja celokupne uslove njihovog sazrevanja. Samim tim može doći do kvalitetnijeg razvoja mladih igrača", zaključio je Miloš Korolija trener Partizana.

Vremena za odmor neće biti, jer četiri srpske ekipe će ove sezone igrati u pet takmičenja - Superliga Srbije, Kup Srbije, Liga šampiona, Kup Evrope, Regionalna liga.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво