Читај ми!

Zlato za mlade vaterpoliste Srbije, nadigrana Italija

Mladi vaterpolisti Srbije savladali su Italiju sa 10:8 u finalu Svetskog prvenstva koje je odigrano u Pragu. Bronzanu medalju osvojila je Crna Gora, koja je nakon boljeg izvođenja peteraca savladala Mađarsku sa 12:11.

U izuzetno uzbudljivom meču, mladi "delfini" uspeli su da nadigraju Italijane. Rezultat je konstantno bio nerešen. Prvo poluvreme završeno je nerešenim rezultatom. Nastavak je doneo nešto bolju igru naše selekcije i na kraju zaslužen trijumf. Reprezentacija Srbije osvojila je treće zlato na svetskim prvenstvima, predhodna dva osvojena su 2011. i 2015. godine.

Prvi period završen je nerešenim rezultatom 3:3, do kraja poluvremena postignut je još samo po jedan gol, pa se na poluvreme otišlo sa 4:4.

Nastavak je doneo bolju igru naših vaterpolista pa su treći period završili sa golom prednosti – 3:2 u trećoj četvrtini.

U poslednjoj četvrtini naši vaterpolisti su uspeli da postignu dva gola i povedu sa 9:6. Protivnik je potom smanjio prednost naše selekcije. Pri rezultatu 9:7 ušlo se u poslednja dva minuta igre.

Naša odbrana je uspela da odoli napadima protivnika. Dvadeset sekundi pre kraja naši vaterpolisti postižu pogodak. Do kraja meča Italijani su postigli još jedan gol i samo ublažili poraz.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Branković, Radulović i Stanojević sa po dva pogotka. Po jedan pogodak postigli su Vasilije Martinović, Bogdan Gavrić, Luka Pljevančić i Marko Radović.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво