Vaterpolisti nerešeno sa Rumunijom

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Rumunije 6:6, po četvrtinama 1:2, 2:1, 2:2, 1:1 u trećem kolu grupe B, na Evropskom prvenstvu u Malagi.

Nakon dve ubedljive pobede protiv reprezentacija Nemačke i Makedonije, srpski vaterpolisti odigrali su nešto slabiji meč i zabeležili nerešen rezultat protiv selekcije Rumunije. Posle neplaniranog gubitka dva boda, reprezentacija Srbije u poslednja dva kola u grupi mora pobediti Rusiju i Italiju, kako bi osvojila prvo mesto i direktan plasman u polufinale.

U prvoj četvrtini Rumuni su ostvarili prednost,koju su naši reprezentativci anulirali u drugom periodu i vratili se u meč. Do kraja utakmice igrači Srbije delovali su uspavano i nisu dolazili do svoje igre. Rumunija je igrala borbeno, a posebno se istakao golman Nenču koji je tokom čitavog meča branio fantastično. Najefikasniji u timu Rumunije bio je Kozmin Radu sa tri pogotka.

U timu Srbije Udovičić i Vujasinović postigli su po dva gola, u strelce su se po jednom upisali Šapić i Nikić. Izabranici Dejana Udovičića na šampionatu u Malagi brane titulu prvaka osvojenu pre dve godine u Beogradu. Vaterpolista Srbije Vanja Udovičić rekao je da je ekipa napravila previše grešaka u napadu, što ju je na kraju koštalo pobede.  "Bili smo suviše opušteni i zbunjeni na početku meča, a posle smo napravili mnogo grešaka u napadu i propustili priliku da se rezultatski 'odlepimo'. Ipak, verujem da ćemo u sutrašnjem meču ponovo odigrati na visokom nivou".

Narednu utakmicu na šampionatu Srbija igra protiv reprezentacije Rusije, a taj meč je na programu u ponedeljak od 18 časova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво