Читај ми!

Vaterpolisti nadigrali Mađarsku za peto mesto

Vaterpolisti Srbije nadigrali su selekciju Mađarske sa 9:7 (2:1,2:2,1:2,4:2) u utakmici za peto mesto na evropskom turniru Svetske lige u Debrecinu. U vrlo ravnopravnom meču, punom rezultatskih obrta, „Delfini“ su došli do pobede u samoj završnici utakmice.

Vaterpolisti Srbije su dobro ušli u meč i već na početku prve četvrtine poveli sa dva gola prednosti a domaćini su uspeli da smanje prednost na 2:1 u samom finišu prvog dela.

Već na početku druge četvrtine vaterpolisti Mađarske uspevaju da izjednače a onda i preokrenu rezultat na 3:2, ali „Delfini" uspevaju odmah da izjednače na 3:3 da bi, posle odlične odbrane, u sledećem napadu postigli pogodak za vođstvo od 4:3 sa koliko je završeno prvo poluvreme.

I drugo poluvreme Mađari odlično počinju preuzimajući vođstvo sa dva pogotka ali naši vaterpolisti već u sledećem napadu dolaze do izjednačenja na 5:5 pa se u poslednji deo meča ušlo sa nerešenim rezultatom.

I u finišu utakmice se odvijala žestoka ravnopravna borba u kojoj su domaćini na kratko poveli ali su varetpolisti Srbije odmah došli do izjednačenja da bi onda i načinili rezultatski preokret postigavši seriju pogodaka za prednost od 9:7 sa koliko je i završen meč.

Filip Filipović, Duško Pijetlović i Radomir Drašović bili su najefikasniji sa po dva pogotka, a u strelce su se još upisali Viktor Rašović i Nikola Dedović. 

Pobedom nad domaćinima turnira vaterpolisti Srbije su došli do petog mesta na evropskom turniru Svetske lige u Debrecinu. 

U duelu za sedmo mesto vaterpolisti Hrvatske su ubedljivo savladali Francusku sa čak 17:5. 

U finalu će igrati Crna Gora i Grčka, dok će se u borbi za treće mesto sastati svetski šampion Italija i vicešampion Španija.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво