Toholj još jednu sezonu u Radničkom

Vaterpolista Nebojša Toholj produžio je ugovor sa kragujevačkim Radničkim u kom će ostati i naredne sezone, saopštio je klub. Povremenom reprezentativcu Srbije ovo je drugi mandat u Kragujevcu, s obzirom na to da je u Radničkom igrao i u periodu od 2014. do 2016. godine, posle čega je po sezonu proveo u Partizanu, Crvenoj zvezdi i Šapcu.

Nebojša Toholj je izrazio posebno zadovoljstvo posle obnavljanja ugovora posebno ističući uslove zbog kojih se opredelio za ostanak u klubu.

"Smatram da je ovo moj klub, u njemu se najbolje osećam i mislim da nije potrebno trošiti reči o radu i odnosu prema igračima, počevši od trenera, uprave do svih ostalih. Svi imamo isti cilj i zajedničkim snagama radimo na njemu. Što se uslova tiče, sve je bilo na izuzetno visokom nivou cele sezone i odlučio sam da ostanem, jer sam svestan da je ovakav tretman jako teško naći čak i u inostranstvu. Ovde se stvara jako lepa priča za budućnost i to mi je jedan od glavnih prioriteta", rekao je Toholj.

Iako je pružao zapažene partije između dva boravka u Radničkom, pa čak osvojio i titulu sa Partizanom i duplu krunu sa Šapcem, ovaj dvadesettrogodišnjak smatra da se u Kragujevcu preporodio. Na 21 utakmici postigao je 25 golova.

"Mislim da sam dosta napredovao u Radničkom. Dobio sam na sigurnosti, što mi je možda falilo u prethodnim sezonama. Iskoristiću period u klubu da što više napredujem i kao igrač i kao čovek. Kragujevac mi u potpunosti odgovara, ovde sam dugi niz godina, došao sam još kao sedamnaestogodišnjak i praktično se odomaćio. Grad je taman po meri, niti je preveliki niti premali, živ je i u njemu se može pronaći sve što je potrebno", rekao je Toholj.

Jedan od najperspektivnijih srpskih centara i naredne sezone biće veliki adut trenera Uroša Stevanovića na liniji dva metra, a dodao je da je ekipa uhvatila lep ritam osvajanjem Kupa i Regionalne A2 lige i da ostaje žal što nije nastavljena Superliga.

"Našli smo se kao ekipa, hemija je bila dobra i trener je sve to lepo uklopio. Imali smo velike šanse da osvojimo Super ligu i jedan od najvećih motiva za sledeću sezonu biće nam da konačno donesemo titulu prvaka Srbije u Kragujevac. Takođe, i odbrana trofeja u Kupu biće jedan od prioriteta, dok u slučaju da se igra Jadranska liga, mislim da možemo da se borimo za sam vrh tabele. Što se evro scene tiče, ciljaćemo plasman u Ligu šampiona ili što bolji učinak u Kupu Evrope, pa čak i da osvojimo to takmičenje. Ambicije su najviše i drago mi je što klub postepeno raste i što ništa nije preko noći", zaključio je Toholj.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво