Filipović napustio Pro Reko: Tražim klub kojem je cilj osvajanje Lige šampiona

Trofejni srpski vaterpolista Filip Filipović otkrio je u razgovoru za RTS da se posle višegodišnje saradnje rastao sa italijanskim Pro Rekom i da će karijeru nastaviti u klubu kojem cilj bude bio osvajanje Lige šampiona.

Igrač koji je i na reprezentativnom i na klupskom novou osvojio baš sve što je mogao, i nekoliko puta bio proglašavan za najboljeg vaterpolistu Evrope i sveta, gostovao je u Jutarnjem programu RTS-a i govorio o raznim temama, otkrivši tom prilikom da će uskoro imati novi klub, odnosno da odlazi iz Pro Reka.

”Dogovor sa ljudima iz kluba, kada smo poptisivali ugovor 2017. godine je bio da 2020. bude moja poslednja sezona i trebalo je da kulminira na bazenu ’Punto Santana” u Reku. To je bio moj plan i moj san da se tako oprostim od Pro Reka, pošto je finale Lige šampiona bilo predviđeno da se odigra u našem gradu”, otkriva Filipović u razgovoru za RTS i dodaje:

”Situacija koja nas je sve zadesila je promenila te planove, ali moramo svi da se prilagodimo. Ovo je sport i mi nismo izuzeti od ostalih sfera života. Ne mogu da kažem da sam srećan, jer način na kojio odlazim iz Pro Reka je bez borbe, bez utakmice i bez trofeja i to je ono za čim ostaje najveći žal. Ali zaista sve ostalo je bilo dobro, imali smo divnu saradnju od praktično 2009. godine (sa prekidom od dve godine u kragujevačkom Radničkom) i od tada sam ja srcem u Pro Reku”, kaže Filip. 

On poručuje da se njegovi lični ciljevi nisu pormenili, i da je fokus i dalje na osvajanju Lige šampiona, te će to biti presudno u izboru novog kluba.

”Sugurno da će uslediti neka ekipa koja pretenduje ka najvišim ciljevima i koja ima konkurentnu ekipu da se osvoji Liga šampiona i naravno nacionalno prvenstvo. Šta će biti, kako će biti - čuće se, pročitaće se, videćemo. Još uvek ništa nije gotovo. Ne bojim se za svoju budućnost, mislim da mogu još dve-tri godine da odigram na zaista vrhunskom nivou”, jasan je Filip Filipović.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво