Prlainović se seli u Francusku, potpisao za Marselj

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista Andrija Prlainović, nakon što je morao da napusti mađarski OSC, potpisao je trogodišnji ugovor sa Marseljom.

Prlainović je rekao da postoji mogućnost da Marselj angažuje još kvalitetnih pojačanja, ali da ne zna ništa o imenima.

"Ova sezona je gotova i nema potrebe da čekam. Ugovor na tri sezone, posebno u mojim godinama, bio je važan faktor da se odlučim za ovu opciju, ali i želja da se pridružim klubu koji je pokazao velike ambicije, dobru organizaciju i koji raste iz godine u godinu. Nastupaju u Ligi šampiona, osvajali su Kup Evrope i sada žele da urade nešto više. Pored toga, živeću u Francuskoj, jednoj od najlepših zemalja", rekao je Prlainović za Vaterpolo vesti.

Reprezentativac Srbije karijeru je počeo u Jadranu iz Herceg Novog, a od 2006. do 2011. je nastupao za Partizan, sa kojim je osvojio Ligu šampiona.

Narednu sezonu je proveo u Pro Reku, osvojio je još jedan trofej šampiona Evrope, da bi to isto ponovio 2013. godine sa Crvenom zvezdom.

Tada su Duško Pijetlović i on u tri sezone tri puta osvajali ovaj trofej i to sa tri različita kluba. Igrao je zatim ponovo za Pro Reko, 2015. je po četvrti put bio šampion Evrope i potom je 2016. prešao u mađarski Solnok.

Ligu šampiona su osvojili 2017. godine, a iste ambicije Prlainović je imao sa OSC-om, ali, nažalost, ova sezona nije završena.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво