Hrvati bolji od Mađara u finalu Svetskog prvenstva

Vatepolisti Hrvatske pobedili su organizatora turnira selekciju Mađarske sa 8:6 u finalu Svetskog prvenstva u vaterpolu.

Najefikasniji u pobedi Hrvatske, vredne druge titule prvaka sveta, posle Melburna 2007, bio je kapiten Sandro Sukno sa tri postignuta gola.

Najefikasniji u ekipi Mađarske bio je Marton Vamoš sa tri gola, dok su po gol postigli Bela Torok, Balaž Erdelji i Kristijan Manherc.

Hrvatska je dobro počela meč, povela je sa 4:0 i čuvala prednost uglavnom zahvaljujući golmanu Marku Bijaču. Međutim, ekipa je posle toga stala, nije uspela da postigne gol u drugoj četvrtini, pa je Mađarska na poluvreme otišla sa dva gola zaostatka.

Mađarska je dobro počela i treću četvrtinu i golovima Erdeljija i Manherca izjednačila na 5:5. Hrvatski tim se u završnici "probudio", a gol je postigao dva minuta i 15 sekundi pre kraja preko Garsije. On je ubrzo vratio Hrvatskoj dva gola prednosti, kada je pogodio mrežu sa više od devet metara, pa je deonica završena vođstvom od 6:4.

Hrvatski golman Bijač je bio siguran i zaustavljao je šuteve Mađara, a dobro je branio i mađarski golman Viktor Nađ, ali to njegovi saigrači nisu uspeli da iskoriste i primaknu se protivniku.

Sukno je s igračem više doneo tri gola prednosti svom timu, a zatim su se Mađari primakli na 6:7 golovima Vamoša.

Nalet Mađara zaustavio je Sukno i obezbedio pobedu Hrvatskoj u finalu Svetskog prvenstva. 

U utakmici za treće mesto, reprezentacija Srbije savladala je Grčku sa 11:8. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво