Svetska bronza za srpske vaterpoliste!

Srbija – Grčka 11:8. Na desetom uzastopnom velikom takmičenju vaterpolisti Srbije stižu do medalje. Ovoga puta ona je bronzana, a do nje su izabranici Dejana Savića stigli nakon pobede nad Grčkom u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je u meču za treće mesto pobedila Grčku sa 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

Srbiju su do pobede predvodili Duško Pijetlović i Sava Ranđelović sa po dva gola, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Dušan Mandić, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Miloš Ćuk, Viktor Rašović, Filip Filipović i Andrija Prlainović.

U selekciji Grčke istakli su se Janis Funtulis i Angelos Vlahopulos.

U finalu se večeras od 20.30 sastaju Mađarska i Hrvatska.

Srbija je odlično počela utakmicu, golovima Mandića, Ranđelovića i Pijetlovića došla je do tri gola prednosti, da bi Grci posle tajm-auta pogocima Funtulisa prišli na gol zaostatka.

Ekipa Dejana Savića veoma brzo je vratila tri gola prednosti, precizni su bili Pijetlović i Ubović, ali je u finišu četvrtine Vlahopulos uspeo da smanji zaostatak.

Druga četvrtina donela je veću borbu u bazenu i čvršće odbrane na obe strane, u kojoj se selekcija Srbije opet bolje snašla.

Aleksić i Ćuk doveli su Srbiju do četiri gola prednosti, da bi Grci u finišu preko Geniduniasa ponovo smanjili zaostatak.

Grčka je u trećoj četvrtini i pored dobrog početka Srbije, odnosno gola Rašovića, uspela da uspostavi ravnotežu i dođe na dva gola zaostatka, a imala je i priliku da još više smanji zaostatak, ali je Srbija uspela da se odbrani.

Čestitke srpskim vatepolistima uputile su i premijerka Ana Brnabić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

"Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu. Zadovoljstvo je bilo gledati vašu maestralnu igru tokom ovog takmičenja u Mađarskoj, kao i mnogo puta do sada. Vaša snaga, upornost i posvećenost potvrda su da se zajedničkim radom i snažnim timskim duhom postižu najbolji rezultati. I ovoga puta, na zadovoljstvo svih građana Srbije koji su bili uz vas, potvrdili ste da je važno do samog kraja igrati rame uz rame u timu, svom snagom i srcem", navodi se čestitki srpske premijerke Brnabić.

"Čestitam vam na osvajanju bronzane medalje. I na ovom takmičenju ste posvećenom i timskom igrom na najbolji način predstavljali Srbiju u duhu trofejne tradicije našeg vaterpola", navela je predsednica Narodne skupštine.

Ranđelović je sedam sekundi pre kraja tog perioda igre iskoristio dobro dodavanje Ćuka i sa dva metra odveo Srbiju na tri gola prednosti – 10:7.

Gotovo sve nedoumice oko pobednika utakmice za treće mesto rešio je Prlainović pogotkom na samom početku poslednje deonice, kada je pogodio u situaciji s igračem više – 11:7.

Ekipa Dejana Savića bez većih problema sačuvala je stečenu prednost i došla do bronzane medalje, prve od 2003. i šampionata u Barseloni.

Ovako je meč tekao po četvrtinama:

16.04 – Kraj, Srbija je savladala Grčku (11:8) i osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

15.50 – Srbija pred poslednju deonicu ima tri gola prednosti (10:7). Put ka medalji deluje otvoren... 

15.28 – Rezultat na poluvremenu ponovo je veran pokazatelj dešavanja u bazenu. Srbija ima lepu prednost koju će, nastavi li ovako, sigurno uspeti da održi ili poveća do kraja susreta.

15.15 – Kvalitetna igra selekcije Srbije donosi našem timu prednost od dva gola (5:3). Ona je bila i veća, ali raspoložene napadače Srbije ispratili su vaterpolisti Mađarske iz spoljne linije, koji su održali rezultatski priključak za svoj tim.

15.00 – Meč je počeo...

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво