Partizan jedini želi organizaciju "Fajnal fora"

Direktor vaterpolo kluba Partizan Darko Udovičić izjavio je da je beogradski tim i dalje jedini kandidat za domaćina završnog turnira četiri najbolje ekipe Evrolige, ali da je Evropska plivačka federacija odložila donošenje odluke o domaćinu tog takmičenja.

Udovičić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je na nedeljnom žrebu za Evroligu u Budimpešti sa čelnicima LEN-a razgovarao o "Fajnal foru" čiji je domaćin tog dana i trebalo da bude proglašen.

LEN je, ipak, odlučio da ime domaćina saopšti u januaru ili februaru, pošto prethodno želi da analizira organizaciju prošlogogidšnjeg turnira u Barseloni.

"Imamo podršku grada i želeli bismo da organizacijom 'Fajnal fora' u Srbiji promovišemo sport, pre svega vaterpolo, a možda i da taj turnir bude neki zalet za izgradnju novih bazena u našoj zemlji", naveo je Udovičić.

Trener "crno-belih", ipak, nije optimista da će Beograd dobiti organizaciju završnog turnira.

"S obzirom na dosadašnje ponašanje LEN-a, nisam optimista. Ako Beograd bude dobio organizaciju turnira, smatraću to čudom", naglasio je Udovičić, aludirajući na činjenicu da Partizan nije u predviđenom roku proglašen za domaćina turnira, iako je bio jedini kandidat.

Partizan će, inače, u prvoj fazi takmičenja u Evroligi nastupati u Grupi D s mađarskim klubovima Vašaš i Eger, kao i s francuskim Marsejom. "Crno-belima" je zato pripala uloga favorita u Grupi.

"U nedostatku kvalitetnih utakmica u domaćem prvenstvu, svi željno iščekujemo početak Evrolige. Dobro treniramo i želimo da taj rad pretočimo u rezultate", kazao je golman Partizana Branislav Mitrović.

Partizan će prvu utakmicu u Evroligi igrati naredne nedelje, 23. novembra, kada će na Banjici dočekati Marsej.

"Dobro je što ćemo prvu utakmicu igrati kod kuće kako bismo se privikli na Evroligu. Svi misle da smo u lakoj grupi, ali nismo. Vašaš i Eger nam dolaze iz zemlje olimpijskih šampiona, možda je samo Marsej nešto slabiji", ocenio je prvotimac Partizana Marko Avramović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво