Vaterpolisti Partizana odbranili titulu Kupa Srbije

Vaterpolisti Partizana odbranili su trofej Kupa Srbije, 25. u klupskoj istoriji, pošto su pobedili Crvenu zvezdu sa 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2) u finalu završnog turnira u Nišu.

Partizan je opravdao ulogu favorita protiv večitog rivala, već posle prve deonice stekao je četiri gola razlike, a Zvezda nije imala snage kasnije da se vrati, pogotovo posle virusa koji je zahvatio tim pred meč.

Crno-beli su lako stekli četiri gola prednosti, koju su sigurnom igrom, kako u odbrani, tako i u napadu, očuvali sve do kraja.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu uspostavili ravnotežu, igrali su nešto čvršće u odbrani, ali im Partizan ni u jednom trenutku nije dozvolio da uhvate rezultatski priključak.

Partizan je lako sačuvao stečenu prednost i tako osvojio 25. trofej u nacionalnom kupu, a osmi u Kupu Srbije. Maksimalna prednost prvaka Srbije iznosila je i pet golova, ali je Crvena zvezda u finišu ublažila poraz.

Vaterpolisti Partizana Stojanović, Lazić i Radanović postigli su po dva pogotka, isto koliko na suprotnoj strani Ćorić.

Trener Partizana Zoran Milenković rekao je da su crno-beli na pravi način opravdali ulogu favorita i dodao da će osvojeni trofej biti podstrek njegovoj ekipi za nastavak sezone.

"Od samog početka smo želeli da nametnemo naš ritam i u tome smo uspeli. Na pravi način smo izneli ulogu favorita. Ovo je veliki podstrek za perspektivnu ekipu, koja i pored praznog džepa vredno radi i želi da napreduje. Oni treba da ostanu kod kuće jer je to nešto najbolje što Srbija ima u mlađim snagama. I u drugim klubovima ima odličnih igrača i zato bi bilo dobro da ostanu u svojoj zemlji", rekao je Milenković.

"Ušli smo maksimalno ozbiljno u meč. Ovo je kruna prvog dela sezone. Ponosan sam na momke, trener čitav klub", rekao je kapiten Partizana Nikola Jakšić.

Vaterpolista Partizana Radomir Drašović naveo je da se njegova ekipa nije opustila posle prve četvrtine koju je dobila sa 4:0.

"Jednostavno, igrali smo onako kako smo se dogovorili, nismo iskakali iz sistema. Sve je teklo kako treba. Pehar je došao ka kruna velikog tromesečnog rada i napretka u igri i formi", rekao je Drašović.

Kapiten Crvene zvezde Branko Peković rekao je da je utakmicu odlučio loš početak njegove ekipe.

"Odlučio je naš loš početak. Čestitam Partizanu na pobedi ali i mojim drugovima jer smo se potrudili da pružimo jak otpor. Hvala navijačima oba tima na sjajnom atmosferi i Nišu na besprekornoj organizaciji", rekao je Peković.

Ovako je protekao meč u Nišu:

17.55 – Kraj meča, Partizan je savladao Crvenu zvezdu sa 8:5 i osvojio novu titulu Kupa Srbije. Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Ognjen Stojanović i Đorđe Lazić sa po dva gola, dok se u ekipi Zvezde istakao Filip Ćorić takođe sa dva gola.

17.36 – Završena je i treća četvrtina, Partizan i dalje ima ubedljivu prednost – 7:3.

17.17 – Kraj drugog perioda igre, crno-beli vode sa 5:1. Jedini gol za crveno-bele postigao je Filip Ćorić.

17.00 – Posle prve četvrtine, rezultat je 4:0 za Partizan.

16.50 – Počeo je meč.

16.41 – Ekipe su izašle na bazen. Posle intoniranja himne Srbije i zagrevanja, očekujemo početak meča.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво