Читај ми!

Titula posle 20 godina!

Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili titulu prvaka Srbije posle tačno 20 godina. Crveno-beli u Beogradu pobedili Radnički 9:7, i tako slavili sa 3:2 u seriji.

Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su večeras na Tašmajdanu u odlučujućoj, petoj utakmici finalne serije pobedili Radnički iz Kragujevca sa 9:7 (2:2, 2:1, 3:3, 2:1).

Beogradskim crveno-belima to je prva titula prvaka države od 1993. godine, a ukupno treća u istoriji.

Pitanje šampiona rešeno je u veoma uzbudljivoj završnici utakmice. Odlučila su dva pogotka iskusnih Duška Pijetlovića i Nikole Rađena. Prvo je Pijetlović pogodio za 8:7 dva i po minuta pre kraja, potom je Denis Šefik sačuvao mrežu crveno-belih, a zatim je Nikola Rađen pogotkom u poslednjem minutu stavio tačku na finalnu seriju.

Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Viktor Rašović, dok su po dva gola za Radnički dali Vanja Udovičić i Aleksandar Ćirić.

"Napravili smo veliku stvar, verovatno ćemo tek sutra biti svesni šta smo postigli. Finale je bilo na očekivanom nivou, do kraja se nije znalo ko će pobediti. Drago mi je što sam deo istorije i što smo, uprkos brojnim problemima ove sezone, uspeli da dodjemo do titule i sada mirniji idemo na Fajnal for Evrolige", kazao je Vapenski novinarima posle utakmice na beogradskom Tašmajdanu.

Golman crveno-belih Denis Šefik rekao je da je srećan zbog titule i ocenio da je ovogodišnje finale plej-ofa pokazalo da Srbija ima najjače prvenstvo na svetu u ovom trenutku.

"Bila je korektna utakmica, imali smo malo čarki, ali ovo je muški sport i ne može drugačije. Srpsko prvenstvo je najjača liga na svetu, može da se poredi sa nekadašnjom Jugoslavijom. Nadam se da ovo neće trajati samo jednu godinu, da će ljudi prepoznati trenutak za srpski vaterpolo i da će Zvezda, Radnički, Partizan i Vojvodina zadržati ekipe sledeće sezone", kazao je Šefik.

Vaterpolistima Zvezde ovo je drugi trofej u sezoni, pošto su prethodno osvojili i Kup Srbije.

Za crveno-bele sezona nije gotova, pošto ih 31. maja očekuje i meč polufinala završnog turnira Lige šampiona protiv španske Barselonete u Beogradu.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво