Šapić slomio nogu

Najbolji strelac Olimpijskog turnira u Pekingu srpski vaterpolista Aleksandar Šapić slomio je fibulu desne noge i već danas će se vratiti u Beograd.

Trofejni srpski vaterpolo reprezentativac Aleksandar Šapić, koji je sinoć u olimpijskom selu polomio desnu nogu, danas je u jedan čas i deset minuta po lokalnom vremenu, u pratnji lekara, napustio Peking i krenuo za Beograd, gde će mu biti pružena lekarska pomoć. 

Šapićev prelom noge nije, kako se danas moglo saznati u srpskoj olimpijskoj misiji i od ljudi iz nacionalne vaterpolo organizacije, teže prirode, ali će poznati sportista, zbog preloma fibule ipak morati da bude podvrgnut hirurškom zahvatu.

Oporavak iskusnog 30. godišnjeg vaterpoliste, koji na Olimpijskim igrama u Pekingu, tokom čitavog turnira nije davao izjave za medije, prema prvim procenama lekara, trajaće oko osam nedelja.

Šapić, koji će biti operisan čim stigne u Beograd, kako se navodi moraće oko četiri nedelje da nosi gips, dok će do potpune rehabilitacije, prema lekarskim prognozama, proteći još toliko vremena.

Šapićeva povreda, koja je, kako se navodi u izjavama srpskih sportskih zvaničnika, posledica nesrećnih okolnosti i pada sa stepeništa, samo je jedan u nizu negativnih okolnosti koje ove godine prate vaterpolo tim.

Oslabljeni srpski tim, ipak je došao u poziciju da se bori za medalju, ali u polufinalnom susretu sa selekcijom SAD nije opravdao ulogu favorita i doživeo je poraz koji su reprezentativci teško podneli.

Činjenica da su igrači potpuno pali nakon poraza od SAD posebno je brinula šefa stručnog štaba državnog tima Dejana Udovičića, koji je tvrdio da će mu biti izuzetno teško da oporavi igrače do meča za bronzanu medalju protiv Crne Gore, a dodatne glavobolje sada mu je donela i povreda jednog od najboljih igrača Šapića.

Šapić se juče, silazeći niz stepenice u Olimpijskom selu, okliznuo i pao i tom prilikom slomio kost desne noge tako da će najbolji vaterpolisti Srbije u sutrašnjem meču za bronzanu medalju protiv Crne Gore igrati bez proverenog strelca.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво