Kolaković: Venecuela za respekt

Selektor odbojkaške selekcije Srbije Igor Kolaković izjavio je, uoči duela petog vikenda Svetske lige protiv Venecuele, da će naš državni tim za protivnika imati "ekipu koja zaslužuje maksimalni respekt".

"Venecuela nije tim nekog naročitog rejtinga, ali je plasmanom na Olimpijske igra u Pekingu pokazala da poseduje izvestan kvalitet", istakao je Kolaković i dodao da će mečevi sa južnoameričkom selekcijom biti "vrlo teški".

On je ocenio da u ovakvim utakmicama presudnu ulogu ima strpljenje, "kako kod igrača i stručnog štaba, tako i kod gledalaca na tribinama."

Korektor naše reprezentacije Ivan Miljković je naglasio da je atmosfera među igračima izuetno dobra nakon trijumfa protiv svetskog i olimpijskog prvaka, Brazila u Novom Sadu.

"Pobedom protiv 'karioka' ponovo smo stekli šanse za plasman na završni turnir Svetske lige u Rio de Ženeiru", rekao je Miljković i poručio da Venecuelu ne treba potcenjivati, ali treba shvatiti da smo kavlitetniji od njih.

Selektor Venecuele Rikardo Navahas podsetio je da je tim koji predvodi pobedio Srbiju u jednom od dva meča odigrana u Karakasu, ali je dodao da je situacija sada potpuno drugačija.

"Srbija je sada u punom sastavu, a njeni igrači su u daleko boljoj formi nego kada smo igrali u Venecueli", zaključio je Navahas.

Prva utakmica između Srbije i Venecuele na programu je u petak u beogradskoj hali "Pionir" sa početkom u 20,30 časova, dok će drugi meč biti odigran u niškom "Čairu" u nedelju u istom terminu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво