Читај ми!

Problemi odbojkaša Srbije na putu za Gdanjsk: "Svi za jednog, jedan za sve"

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je sinoć u Gdanjsk, gde će igrati na turniru treće nedelje Lige nacija, ali je put do Poljske zbog velikog propusta "Lufthanze" protekao sa dosta problema.

Odbojkaši Srbije su kasnili već pri poletanju aviona za Minhen sa aerodroma "Nikola Tesla". Prethodno je avion "Lufthanze" kasnio sa dolaskom iz Minhena za Beograd.

Kratak period između sletanja na aerodrom u Minhenu i poletanja za Poljsku, uslovio je jurnjavu odbojkaša Srbije po aerodromu "Franc Jozef Štraus".

Preduga pasoška kontrola dodatno je uticala na kašnjenje sedmorice igrača i članova stručnog štaba na tzv. gejt, a kad je ostatak tima, koji je uspeo nekako da stigne do aviona, shvatio da pilot neće da sačeka njihove drugove, odbili su da uđu u letelicu.

Usledili su pregovori selektora Igora Kolakovića i kapetana aviona, gospodina Larsa, kome je objašnjeno da krivica nije samo naša, već i njegove kompanije i da bi bilo korektno da se sačeka ostatak tima. Govorio je Kolaković i o jedinstvu ekipe, pokazivao pilotu ka igračima, od kojih niko nije želeo da uđe u avion, objašnjavajući da je to u našoj reprezentaciji sasvim normalna reakcija.

Na kraju je ipak na scenu stupio "Bog i batina", dobri kapetan Lars, koji je rizikujući ogroman pritisak i kritike ostalih putnika, kojih je kasnije i bilo, naredio povratak osoblja Lufthanze na "gejt", a onda i dolazak sedmorice članova odbojkaške reprezentacije Srbije.

Za uspomenu na ovaj događaj, koji je doneo i 40-minutno kašnjenje aviona u polasku za Gdanjsk, Aleksa Brđović, tim menadžer srpskih odbojkaša, poklonio je majicu Srbije kapetanu Larsu, sa kojim se na kraju fotografisao i selektor Kolaković, koji je posebno pohvalio hrabrost i korektnost koju je ovaj iskazao.

Odbojkaši Srbije su još jednom bili jedinstveni u nameri da ne kreću bez svih drugova. Bili su odbojkaši Srbije na pisti u Minhenu, kao musketari Aleksandra Dime – "svi za jednoga, jedan za sve".

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво