Читај ми!

Povratak iz penzije na srpske odbojkaške terene, Vlado Petković ponovo u Ribnici

Nekadašnji reprezentativac Srbije Vlado Petković odlučio je da se vrati odbojci i ove sezone nastupaće u dresu svog matičnog kluba Ribnice iz Kraljeva.

U intervjuu za portal Odbojkaškog saveza Srbije, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2011. godine, govorio je o razlozima za prekid penzije.

"U razgovoru sa sadašnjim trenerom Milanom Simojlovićem i upravom kluba, došli smo do zaključka da bi bilo lepo da pomognem ekipi koliko god budem mogao. Ribnica je moj matični klub, ali do sada nije bilo prilike za povratak. Zbog dobrih rezultata u prethodnoj sezoni, ukazala se šansa da se opet vratim kući i ja sam bez razmišljanja to prihvatio i veoma sam srećan zbog toga", rekao je Petković za sajt OSS.

Ribnica je prošle sezone osvojila Kup Srbije, a Kraljevčani u novoj sezoni imaju najviše ciljeve.

"S obzirom da smo prošle sezone osvojili kup Srbije, svi će se truditi da protiv nas igraju dobro. Mi smo se dosta pojačali ove sezone i težimo ka tome da svim snagama odbranimo Kup i napadnemo titulu. Najvažnije je da ostanemo svi zdravi, jedino tako možemo da napravimo željeni rezultat", kaže Petković.

Novi tehničar Ribnice podsetio se i perioda kada je nastupao za reprezentaciju Srbije, sa kojom je 2011. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beču.

"Kada ste član reprezentacije, prvo morate da zaboravite na odmor. Jedino što mi je u tom periodu nedostajalo je što nisam više vremena provodio sa porodicom i što nisam išao na letovanja. Sa druge strane, najlepši trenutak u mojoj karijeri je zlatna medalja sa Evropskog prvenstva 2011. Naravno, ta medalja je rezultat dobrog rada naše generacije u godinama pre uspeha. Veoma sam ponosan što sam bio deo te ekipe", rekao je Petković.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво