Kolaković: bićemo veoma motivisani protiv Brazila

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković istakao je da će njegovi izabranici u predstojećim susretima Svetske lige protiv Brazila imati veliku motivaciju i da će pokušati da zabeleže makar jednu pobedu koja bi im puno značila u nastavku takmičenja.

"Brazil nismo odavno pobedili. Oni su domaćini finalnog turnira Svetske lige i prvi favoriti za njegovo osvajanje, ali su to podaci koji samo povećavaju našu želju za pobedom", rekao je Kolaković i dodao da očekuje maksimalnu podršku publike, čak i u trenucima "kada ne budemo igrali dobro u kontinuitetu".

Kolaković je ocenio da je kalendar takmičenja jako zgusnut i naporan i konstatovao da naš državni tim nije imao dobre uslove za rad na gostovanjima u Sao Paulu i Karakasu.

Kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić poručio je da će svi njegovi saigrači nastojati da pruže maklsimum "jer je to naša obaveza pred brojnom publikom koja će ispuniti dvorane u Beogradu i Novom Sadu".

Trofejni selektor "karioka" Bernardo Rezende napomenuo je da su njegovi puleni prošlog vikenda u Venecuelu putovali bez sedmorice standardnih prvotimaca, koji su se u domovini pripremali za završnicu Svetske lige i za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Smatram da nam je selekcija Srbije ubedljivo najteži rival u grupi. Imaćemo puno problema na putu do pobede u predstojeća dva meča", rekao je Rezende, koji je na ovo gostovanje poveo 15 odbojkaša, pošto se iskusni Rodrigao i Žiba još nisu oporavili od povreda.

Rezende je ocenio da će završni turnir Svetske lige biti jako naporan, pogotovu ako se ima u vidu činjenica da vrlo brzo slede i Olimpijske igre u Pekingu.

"Pored prenatrpanog kalendara, posebno bih istakao da će nam veliki problem predstavljati prilagođavanje na uslove za igru, pošto će se u Riju igrati sa potpuno drugačijim loptama od onih u Pekingu", zaključio je Rezende.

Kapiten Brazila Gustavo Endreš najavio je da će njegov tim u utakmicama sa Srbijom prikazati dobre partije i poručio da su "karioke" u Beograd došli potpuno spremni.

Prvi suret između Srbije i Brazila zakazan je za petak u 20,30 časova u beogradskoj hali "Pionir", a drugi se igra u nedelju u istom terminu u novosadskom SPENS-u.

Reprezentacija Srbije poslednji put je savladala aktuelnog olimpijskog i svetskog prvaka 2000. godine na fajnal-siksu Svetske lige u Roterdamu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво